Economia

Establiments de Lloret certificats per a famílies

Abans de l'estiu, Lloret de Mar va rebre la certificació com a destinació de turisme familiar

Prop de 150 establiments de la població s'han adaptat i compleixen els requisits

Lloret de Mar és la primera destinació de Catalunya en nombre de places i pernoctacions en establiments hotelers, i genera una despesa total de viatgers d'uns 430 milions d'euros anuals, “més que comunitats autònomes com ara Navarra o Aragó, per exemple”.

Des de fa temps, el municipi treballa per aconseguir atreure el turisme familiar “per fer l'estada més fàcil a les famílies que decideixin passar uns dies al municipi, a fi de gaudir de l'àmplia oferta turística i d'oci que la localitat ofereix”. A principis d'estiu, la Generalitat ja va atorgar a Lloret la certificació de Destinació de Turisme Familiar i des d'aleshores, ja són 147 els establiments que compleixen els requisits “per una atenció òptima de les famílies”. Aquesta xifra representa un 19% dels establiments de Lloret. D'aquests, 25 són allotjaments, amb un total de 10.394 places; 48 són locals dedicats a la restauració; i els 74 restants els integren empreses de lloguer de cotxes, supermercats i comerços, entre d'altres.

La inversió feta entre el sector privat i el públic per adaptar la destinació i els seus serveis supera els “150.000 euros”. Entre les diferents accions que ha realitzat el sector privat hi ha, per exemple, que allotjaments i establiments del sector de la restauració han incorporat canviadors de nadons, espais infantils, activitats de dinamització, adaptadors de cadires infantils, pitets i menús infantils i, en el sector del comerç, els establiments han de disposar de carrets de compra amb cadiretes i zones d'oci.

L'Ajuntament també ha instal·lat parcs infantils, tòtems d'orientació per als nens i serveis de miniclub a les platges, entre d'altres.

LA XIFRA

25
dels establiments
adaptats per rebre turisme familiar són allotjaments, amb un total de 10.394 places.

LA XIFRA

150.000
euros
és la inversió que ha destinat el sector públic i privat per adaptar la destinació i els serveis.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.