Economia

Les taxes cobriran les despeses dels municipis

El director d'Innovació, Universitats i Empresa a Girona, David Mascort, reconeix que amb el decret d'habitatge d'ús turístic alguns ajuntaments tindran més feina, però assegura que si hi han de destinar més personal el podran cobrir amb les taxes que es cobren per fer les gestions. Mascort explica que qualsevol persona que vol fer una activitat ha d'anar a l'Ajuntament a demanar la llicència municipal, i en aquest cas no és diferent. Els ajuntaments, però, cobren una taxa per fer la llicència, “i això en teoria cobreix el cost d'aquest servei”. “Els ajuntaments fan un tràmit que té un cost i que repercuteix en una taxa”, va assegurar Mascort, que va mantenir que ell ha parlat amb algun ajuntament i que està molt satisfet amb el decret perquè a partir d'ara podran conèixer quants apartaments hi ha i podran controlar-ho i regular-ho.

Mascort també va assegurar que el decret es va plantejar ara fa tres anys perquè el sector diu que té 600.000 llits i “nosaltres la vegada que n'hem tingut més d'inscrits era al voltant dels 35.000 i, per tant, alguna cosa no funcionava”. També va assegurar que no és veritat que s'hagi fet d'esquena al sector, perquè el document que han aprovat conté “moltes propostes i esmenes del sector”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.