Economia

La UP demana la liberalització dels horaris als mercats municipals

El sindicat assegura que als mercats, cooperatives i botigues especialitzades calen horaris flexibles per adaptar la pagesia a la realitat dels consumidors

El sindicat agrari Unió de Pagesos (UP) reclama a la Generalitat que es liberalitzin els horaris comercials per als “productors de cicle curt” com son mercats municipals, cooperatives i botigues especialitzades directament vinculades al camp. El coordinador nacional de la UP, Joan Caball, va argumentar ahir la petició dient que “cal adaptar la pagesia a les realitats dels consumidors”. Segons Caball, els horaris i els dies d'obertura han de ser compatibles amb els horaris dels clients. Així, “els productes agraris frescos i els que es venen en llocs com ara cooperatives tindrien més sortida. “Aquesta adaptació no només la reclamem nosaltres, sinó també els consumidors”, va dir. El sindicat va presentar ahir els resultats d'una enquesta de satisfacció sobre els productes agroalimentaris de qualitat que es va fer a 510 persones al Firatast de Girona. Segons l'estudi, prop de vuit de cada deu dels enquestats (un 78%) va afirmar que, a l'hora d'omplir la cistella de la compra, prioritza els productes catalans i de proximitat. Pel que fa a què es valora més a l'hora de comprar un producte, els consumidors consideren que la qualitat passa per davant de tot, seguit de l'origen i el preu del producte. L'enquesta també revela que un 36% dels consumidors compren aliments frescos als mercats i un 38% a les botigues tradicionals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.