Economia

badalona / santa coloma de gramenet

Els botiguers busquen noves fórmules per impulsar les vendes de Nadal

Els comerciants de Canonge Baranera posen despullats en un calendari amb fins socials

Santa Coloma deixarà sense trànsit els carrers comercials

Quan falta just un mes per al dia de Nadal són moltes les botigues que ho tenen tot a punt per començar la campanya de vendes més forta de l'any. Aquest any els comerciants treballen per buscar fórmules innovadores per aconseguir impulsar les vendes després d'uns mesos de tardor que molts botiguers coincideixen a qualificar de “nefastos”.

Als carrers comercials del Mar i Canonge Baranera, al rovell de l'ou de Badalona, van fer ahir l'encesa de llums, una de les primeres de Catalunya, per començar a fer ambient. El president del centre comercial del carrer del Mar, Cinto Gubern, assegura que és “una manera de crear il·lusió i animar la gent a comprar”, i avança que durant tota la campanya es faran activitats d'animació al carrer i un concurs amb el sorteig de paneres d'objectes donats pels botiguers.

Compromís del carrer

Al carrer de Canonge Baranera han volgut anar més enllà i per il·lustrar el lema de la seva campanya de Nadal, Ho donem tot, setze botiguers posen despullats en un calendari que vol remarcar el seu compromís amb la clientela, tal com explica el president de l'associació de comerciants del carrer, Àlex Pladevall. El calendari, que destaca els productes que ofereixen els comerços del carrer, es vendrà a 4 euros. Els beneficis es destinaran al centre La Dida per a infants en risc d'exclusió social. A més, tots els calendaris estan numerats i serveixen de butlleta per entrar en la rifa d'una panera que se sortejarà el 4 de gener en combinació amb les quatre darreres xifres del número de l'ONCE. S'ha fet una edició de 2.000 calendaris i, segons Pladevall, “la resposta de la gent és una incògnita, tot i que la iniciativa ha despertat una certa expectativa” i ja tenen “unes quantes reserves fetes”.

El president dels botiguers associats de Canonge Baranera assegura que l'objectiu de la iniciativa és trobar fórmules per impulsar les vendes i, per aquest motiu, també tenen previst fer la Fira de l'Amic Invisible, el diumenge 12 de desembre, una jornada de botigues al carrer on els comerciants oferiran tota una sèrie de productes agrupats per preus per donar idees als clients que han de fer aquest tipus de regals. “L'amic invisible cada cop té més acceptació en festes nadalenques d'empreses, grups d'amics i familiars”, explica Carles Garcia, botiguer del carrer. A més, han demanat els permisos per poder fer una nit blanca, amb els comerços oberts fins a la mitjanit el dia 22 de desembre, tot i que estan esperen la resposta dels comerciants.

Compres nadalenques lliures de cotxes

L'Ajuntament de Santa Coloma i els eixos comercials de la ciutat van presentar ahir la campanya de Nadal d'enguany. Amb el títol Nadal al cor, la iniciativa engloba les actuacions que les diverses entitats de comerciants duran a terme aquest mes vinent. Una de les novetats d'aquesta campanya serà la creació de “zones comercials per a vianants”. Es tracta de descongestionar els carrers comercials del trànsit de vehicles. Els talls s'han programat per als dissabtes de desembre (4, 11 i 18) i el 8 de gener entre les 10.30 i les 20.30h. L'objectiu de la iniciativa és millorar l'accessibilitat de les persones als establiments i millorar la sostenibilitat. Aquesta actuació es completa amb la primera ludoteca ètnica (2 de gener a la plaça de la Vila) i el segon trenet turístic (de l'1 al 4 de gener), activitats organitzades per l'Agrupació del Comerç i la Indústria (ACI). La iniciativa del trenet permetrà connectar la plaça de la Vila amb el mercat de Singuerlín. A més, i per segon any, l'entitat del Fondo Comerç organitza la Fira de Nadal i Reis, que aplegarà vint estands del 4 de desembre al 5 de gener.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.