Economia

A Caldes estudien portar Endesa als jutjats

L'Associació de Comerç i Serveis de Caldes de Malavella s'ha atipat d'esperar les indemnitzacions, vol fer pública la seva indignació per com s'ha gestionat tot plegat i estudia presentar una denúncia judicial contra Endesa. “Després de les nevades, la Generalitat es va omplir la boca dient que les elèctriques es calcessin, però, a l'hora de la veritat, res de res”, va afirmar ahir el vicepresident de l'associació, Carles Castillo. El gremi manté que només ha cobrat la part dels danys que cobrien les assegurances privades, però d'Endesa no se'n sap res.

L'associació també troba indignant que la Generalitat pactés amb l'elèctrica que els dos primers dies sense llum “no compten”. “Qui collons són en Montilla i la Generalitat per dir que els dos primers dies no compten?”, diu Castillo, que calcula els danys del seu hotel restaurant en aproximadament 6.000 euros, però el pèrit assignat per la companyia “fa dos mesos que em va dir que en quinze dies tindria notícies seves, i encara no en sé res”. El seu cas, a més, és el de la majoria d'associats, diu.

El president de l'associació, Joan Carles Bohigas, va perdre material per valor de 6.000 euros, explica, però per Endesa el deute no existeix perquè el material es va fer malbé en els dos primers dies sense llum.

Bohigas sospita que Endesa va pactar una quantitat amb Mapfre per pagar els afectats, i a partir d'aquí “van regatejant”. “Si et conformaves amb una misèria et pagaven de seguida, i amb la gent gran regategen i els fan acceptar qualsevol cosa”, explica Bohigas. Per tot plegat, l'associació creu que ha d'actuar, i està estudiant denunciar-ho al jutjat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.