Economia

El pressupost de la Cambra de Girona baixa

El ple va aprovar una disminució del 16 per cent respecte del de l'any 2010

El pressupost de la cambra per al 2011 s'ha reduït un 16% respecte del d'aquest any, ja que han passat dels 3,7 milions d'euros el 2010 als 3,2 milions per a l'any vinent. “Hem prioritzat i hem abaixat costos, tornant pràcticament al pressupost del 2007”, va assegurar el president de la cambra, Domènec Espadalé. El pressupost va ser aprovat ahir en el ple de la cambra.

La retallada més important és “en les activitats d'informació, ja que pràcticament tot s'ha digitalitzat, i en publicitat”. Pel que fa a les despeses de personal, “en principi es manté tothom”, tot i que “es poden pactar algunes prejubilacions i els jubilats probablement no es reemplaçaran”. Aquesta baixada s'ha produït perquè han disminuït les quotes que fan les empreses a través de l'impost de societats, ja que els beneficis de les empreses han estat inferiors per culpa de la crisi. La quota cameral és del 60% del pressupost de les cambres i el 40% restant és autofinançat i provinent de subvencions.

La cambra va presentar en el ple el pla d'actuació per al 2011. Entre els punts més destacats hi ha la internacionalització de les empreses: “La norma establerta entre les cambres és que hem de gastar un 2% dels recursos per potenciar la internacionalització de les empreses”. “Aquesta vegada l'esforç que hi farem serà més important, perquè si a l'Estat espanyol el consum no funciona, les empreses necessiten exportar”, va dir Espadalé, que va assegurar que a Catalunya la demarcació que ha “pujat menys és la de Girona”. La cambra també va anunciar que “jugarà fort amb el tema de l'emprenedoria” i el “finançament a les empreses”.

D'altra banda, la cambra va donar a conèixer ahir les accions que s'han dut a terme aquestes darreres setmanes, entre les quals hi ha la inauguració de l'Escola d'Hostaleria i Pastisseria de l'Alt Empordà, de la qual Espadalé va assegurar que, a part del cicle formatiu de grau mitjà que s'hi ha incorporat nou aquest any i que hi ha llista d'espera, també s'hi preveuen fer cursos per a estudiants internacionals de gastronomia. De fet, Espadalé va explicar que en la darrera missió empresarial que es va fer a la Xina ja es va proposar a aquest país.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.