Economia

mataró

El nou mercat de la plaça de Cuba aconsegueix omplir totes les parades

Des de la reforma, n'havien quedat buides tres

Ara, els espais s'han pogut adjudicar, de forma temporal, a través d'un programa de la Diputació

El mercat municipal de la plaça de Cuba de Mataró ja pot presumir de tenir totes les parades ocupades i d'haver completat l'oferta comercial. Quan es va enllestir la reforma de tot l'espai, en van quedar lliures tres, de parades, que l'Ajuntament no va poder adjudicar perquè ningú s'hi va interessar. Davant el poc interès, l'Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM) va decidir posar en marxa un pla alternatiu, amb la col·laboració de la Diputació, per atorgar les tres llicències, de forma temporal, a tres joves emprenedors que volguessin obrir un negoci, complementari a l'oferta actual del mercat i que oferís més varietat de productes.

El projecte va rebre finalment nou propostes i ahir, la presidenta de l'IMPEM, Alícia Romero, i el coordinador de l'àrea de Comerç de la Diputació, Carles Rocabert, van entregar simbòlicament les claus de les parades als tres guanyadors. Es tracta d'un comerç especialitzat en la comercialització de pastes fresques i salses, un altre de plantes medicinals i aliments integrals ecològics i, finalment, l'últim, que vendrà productes sense gluten per a celíacs. Els responsables de les noves botigues es van mostrar ahir molt satisfets i confiaven a poder obrir al més aviat millor, un cop acabin les feines per adequar la parada, on s'hi podran estar un màxim de quatre anys prorrogables.

Els emprenedors

“Era un somni que tenia, em vaig assabentar per casualitat del projecte i ara ha quallat tot”, comentava Ramon Puig, l'adjudicatari de l'herbolari. Mireia Neira, una altra de les guanyadores del concurs, va explicar que ja treballava en una empresa de distribució de productes sense gluten i que buscava un punt de venda de cara al públic per oferir aquesta varietat de menjars. Finalment, Ximena Ullua, destaca que, a banda de vendre pasta fresca, també destinarà una part de la botiga a elaborar-la artesanalment.

LA FRASE

Fa poc que van acabar la reforma i ja tenim el 100% d'ocupació al mercat de la plaça de Cuba
Alícia Romero
presidenta de l'impem

LA XIFRA

37
parades són les que té ja el mercat municipal, sumant-hi les tres darreres adjudicacions que es van fer ahir.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.