Economia

empreses

Les empreses, en xarxa amb la Seguretat Social

El 99,8% de les empreses gironines podran fer els tràmits per internet

El 99,8% de les empreses gironines –més de 29.000– ja estan connectades per internet amb la Seguretat Social per fer tots els tràmits a través de la xarxa a partir de l'1 de gener, i només falten 250 empreses per fer l'adaptació. Així, les empreses hauran de presentar els butlletins de cotització i els pagaments per via telemàtica a través del sistema RED. El director de la Tresoreria General de la Seguretat Social, Jordi Mont, va explicar que, si bé amb el sistema RED es reduirà la despesa en paper –a l'Estat es fan dotze milions d'enviaments postals–, l'objectiu principal és que s'agilitin els tràmits i es redueixin “els terminis de notificació”.

Mont va assegurar que utilitzar el correu ordinari els portava problemes de localització dels destinataris i això comportava que s'haguessin de fer els enviaments més d'una vegada. Ara o bé les empreses o bé els gestors rebran les notificacions a través del sistema RED, i quan hagin obert l'arxiu la tresoreria rebrà un avís conforme ja està en procés. També deixen de publicar avisos al BOP o als taulers dels ajuntaments, ho faran a través d'un tauler electrònic d'anuncis i edictes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.