Economia

El món empresarial clama per la continuïtat de les cambres

Les empreses estan d'acord a no haver de pagar a les cambres però consideren que la feina que fan no la fa ningú

Els empresaris pensen que s'han de trobar fórmules perquè aquests organismes no hagin de tancar

El món empresarial gironí està d'acord a no haver de pagar obligatòriament a les cambres de comerç, però considera que la feina que fan “no la fa ningú més” i que s'hauria de trobar una fórmula perquè aquests organismes no hagin de tancar. Uns pensen que hauria de ser el mateix govern espanyol, que és qui ha retirat l'obligatorietat de les quotes, qui hauria d'articular un sistema perquè les cambres puguin “continuar” i d'altres, que hauran de ser els mateixos organismes els encarregats de buscar aportacions econòmiques per poder seguir donant serveis que donaven fins ara. Tots tenen clar que la retirada de les quotes perjudicarà directament les petites i mitjanes empreses, que “són les que reben la majoria dels serveis que presten les cambres”.

En aquest sentit es pronuncia Núria Carreras, presidenta de l'Associació de Joves Empresaris de Girona, que assegura que “pagaven una quota molt insignificant” i en canvi “ens enriquíem molt perquè les cambres donaven molt suport als joves emprenedors”. Per a Carreras, potser ara les cambres s'hauran de reinventar i fins i tot algunes hauran de tancar “perquè potser n'hi havia massa” i “massa arcaiques”. “És una mesura pensada especialment per a les grans empreses, perquè no hagin de pagar tant”, va dir.

El president de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, Antoni Escudero, va assegurar que “la decisió del govern ha sigut una gran patacada per a les cambres”. “Les empreses estan contentes perquè els han tret l'obligatorietat de pagar, però penso que alguna solució els han de donar perquè aquests organismes puguin mantenir els seus pressupostos i continuar donant serveis”. Per a Escudero les cambres no poden cobrar a les empreses per donar un servei específic “perquè aleshores farien la competència al món empresarial donant un servei que ja donen altres empreses”.

El president de l'Associació Turística d'Apartaments, Josep Comaposada, creu que a partir d'ara les cambres hauran de saber comunicar la feina que fan, però que hi ha moltes empreses que es plantegen continuar col·laborant-hi. El president del Gremi de Promotors i Constructors d'Edificis de Girona, Josep Donès va comentar ahir que com a representant d'un col·lectiu empresarial “està d'acord que la quota no sigui obligatòria” però no “amb la manera com s'ha fet i sense donar cap alternativa”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.