Economia

Lloret perd un 10% de turistes per la vaga de controladors

La Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona assegura que la vaga de controladors aeris ha fet perdre un 10% de l'ocupació a una part del sector turístic gironí. Els més afectats per les cancel·lacions van ser els hotelers de Lloret de Mar, que van perdre les reserves de clients de Palma de Mallorca i Anglaterra. Una altra de les zones perjudicades va ser la ciutat Girona i els seus voltants, on també els va fallar un 10% de les reserves, “però aquests ho van poder compensar amb els hostes que havien de marxar dissabte” i que pel mateix motiu no ho van poder fer. La majoria d'hostes que havien d'arribar a la ciutat de Girona dissabte provenien de França, Itàlia i les Illes Canàries. A la resta de la Costa Brava no hi va haver cancel·lacions.

500 milions a tot l'Estat

En el total de l'Estat les pèrdues són d'entre 250 i 500 milions d'euros. El sector turístic, tenint en compte l'impacte a tot l'estat, haurà deixat d'ingressat fins a uns 500 milions, segons els càlculs d'ahir, per culpa de la vaga encoberta. La magnitud de la tragèdia, per tant, pot acabar sent més alta del que s'havia dit dissabte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.