Economia

Els càmpings consideren un pas enrere que ara els ajuntaments els regulin

Temen que es frenin ampliacions i obertures de noves instal·lacions o es creïn diferències

El nou decret permet que es dobli el nombre de bungalous

L'associació de càmpings de les comarques gironines considera un pas enrere que el nou decret d'allotjaments turístics deixi en mans dels ajuntaments la regulació del sector. Concretament, ara serà de competència municipal l'aprovació d'ampliacions d'aquest tipus d'instal·lacions, l'obertura de nous càmpings i la instal·lació de més bungalous, que aniran a criteri de les regulacions urbanístiques de cada municipi.

“Ens preocupa que es doni tanta capacitat de gestió als ajuntaments, els quals cada vegada tenen menys capacitat de recursos econòmics i humans”, sosté Josep M. Pla, president de l'associació. Al seu parer, aquest criteri discrecional pot comportar diferències entre municipis i, fins i tot, entre establiments. “Aquestes decisions haurien de continuar en mans del Departament de Turisme, que té criteri i coneix bé el sector”, afegeix Pla.

Malgrat això, el sector reconeix que calia una nova regulació, ja que l'anterior era del 1986. Segons el nou decret, els càmpings podran ampliar la seva capacitat de bungalous fins a un 40% de la seva superfície, més un 10% que es pot destinar a bungalous mòbils –fins ara estava acotat al 30%–. Això permetrà, en teoria, instal·lar 5.000 nous bungalous a la demarcació –ara n'hi ha 5.740–. Però, tal com hem dit abans, seran els ajuntaments els que acabaran donant-hi llum verd. A part, una altra crítica al nou decret és que no es recull el concepte de càmping residencial –que té un 100% de bungalous–, els quals són molt habituals en països com ara França i Itàlia.

En vista de tot això, l'associació ha encarregat als seus serveis jurídics un estudi a fons del nou decret per consensuar amb el nou govern català les possibles millores a fer.

LA XIFRA

5.000
bungalous
es podrien instal·lar a la demarcació amb el nou decret, que s'afegirien als 5.740 que hi ha actualment.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.