Economia

HISENDA

Lloret de Mar redueix el pressupost un 27%

Serà de 55.231.559 milions d'euros, i tot i la reducció respecte del 2010, l'equip de govern destaca que hi haurà un increment de les partides socials d'un 3,5%

L'Ajuntament de Lloret de Mar va aprovar ahir al vespre un dels pressupostos més continguts dels darrers anys, de 55.231.559 euros, i preveu, segons va explicar l'equip de govern, un increment de les partides socials d'un 3,5% respecte a l'any passat. Malgrat tot, si es compara amb el pressupost del 2010, que va ser de 76,5 milions, hi ha un descens del 27%, rebaixa que el portaveu d'ERC, Jordi Orobitg, va trobar exagerada. També va criticar el nivell d'endeutament –que se situaria entre el 90 i el 100%–, tot i que el responsable d'Hisenda, Josep Valls, va afirmar que a final del 2011 esperen estar al 87%, segons els informes municipals.

El total destinat a inversions per a l'any 2011 puja a prop d'11 milions d'euros. L'alcalde, Xavier Crespo, va defensar el pressupost i va anunciar que la Generalitat els havia concedit ahir mateix un préstec d'uns 2,4 milions d'euros, que s'afegiran a la partida d'inversions. Amb tot, només els grups al govern, CiU i el PP, van votar a favor del pressupost. La resta –Iniciatva, ERC, el GRILL i el PSC– van votar-hi en contra.

El pressupost ja inclou la recent modificació de crèdit per assumir les inversions de l'any vinent. També està previst invertir una gran quantitat d'aquests diners en millores d'obra pública i equipaments educatius i socials.

Les principals inversions previstes en el pressupost són la construcció de la planta de triatge, l'inici de construcció de la nova caserna de la policia local i la millora de diverses vies públiques, amb la renovació de paviments i serveis en sectors com les urbanitzacions Suro Gros, La Tortuga o Lloret Residencial.

LA XIFRA

55
milions d'euros
és el pressupost que va aprovar l'Ajuntament de Lloret per al 2011.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.