Economia

Amposta

Comerç farà una inspecció a les noves galeries comercials d'Amposta

Els comerços, satisfets per l'afluència de visitants del primer dia

Alguns botiguers estan molestos perquè Fecsa encara no ha instal·lat la llum

La direcció general de Comerç farà una inspecció en els pròxims dies a les noves galeries comercials Futuro Ciudad Amposta després d'haver constatat que van obrir dijous sense llicència comercial. Així ho va avançar ahir el director dels serveis territorials d'Innovació, Universitats i Empresa a les Terres de l'Ebre, Josep Felip Monclús, que va assenyalar que es comprovaran els metres quadrats de venda de què consta l'establiment i a partir de l'informe dels inspectors es decidirà si s'incoa un expedient d'infracció. “Comerç no té cap constància d'aquestes galeries ja que l'empresa només va sol·licitar llicència per al Carrefour”, va precisar Monclús. La llicència comercial és un simple tràmit i Comerç només la pot denegar en casos d'incompatibilitat urbanística, que no és el cas de les noves galeries. Ara bé, obrir sense disposar aquest permís pot comportar sancions d'entre 60.000 i 300.000 euros en funció dels metres quadrats de les instal·lacions.

D'altra banda, ahir primer dia d'obertura de les noves galeries, els comerços es mostraven en general satisfets per l'afluència de públic i per les vendes.

Apagada elèctrica

No obstant això, alguns comerciants també feien palès el seu malestar per les presses de la inauguració, que s'ha fet sense que estiga garantit el subministrament elèctric. De fet, l'equipament funciona amb dos generadors, en espera de la instal·lació definitiva de Fecsa, segons han confirmat fonts de la promotora. Aquestes mateixes fonts han assegurat que amb aquests dos grups queda garantit el subministrament a tot l'establiment. Tot i això, durant la inauguració hi va haver una apagada que va durar mitja hora. “S'ha fet tot molt malament, s'han incomplert els terminis establerts i alguns comerços han pressionat per obrir encara que fos sense tindre la llum assegurada”, assenyalava un comerciant a aquest diari. De fet, alguns dels comerciants han optat per no obrir fins que no es resolga el problema de la llum.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.