Economia

hostaleria

El nombre de sopars de Nadal baixa un 30% a la demarcació

El dia més fort va ser ahir divendres, ja que el 70 per cent dels sopars que es van fer eren de grups d'empreses

Els preus dels menús oscil·len entre els 30 i els 40 euros per persona

El nombre de sopars de Nadal organitzats per les empreses de les comarques de Girona ha baixat prop d'un 30 per cent respecte del desembre de l'any passat, segons les dades que ha recollit la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona entre els seus associats. La crisi és la causa principal del descens dels sopars de Nadal per empreses, segons els empresaris.

El dia més fort, segons van indicar els hostalers, va ser ahir divendres, ja que un 70 per cent de les reserves eren formades per grups d'empreses.

El preu dels menús del sopars de Nadal que ofereixen la majoria d'hostalers de la demarcació de Girona oscil·len entre els 30 i els 40 euros per persona, “un preu que les empreses negocien i busquen que siguin més baixos”. “La majoria de les empreses demanen menús entre els 20 i els 25 euros per persona”, van assegurar des de la federació.

La tendència de les empreses i institucions públiques és demanar pressupostos a diferents establiments hostalers, “de manera que busquen el millor preu”. Aquesta és una diferència important respecte d'anys anteriors, ja que fins ara el preu no era un requisit dispensable per triar el lloc on celebrar el sopar de Nadal.

Segons el sector, el nombre de comensals per grups d'empresa no ha baixat respecte d'anys anteriors. La majoria de grups estan formats entre 20 i 30 persones de mitjana.

La baixada a la demarcació, però, no varia massa de la que es produeix a la resta de Catalunya. Les reserves de taula per a grans grups es fan a última hora. Els dies més forts van ser dijous i divendres passat. “Hem passat de quinze dies que eren una autèntica bogeria a només quatre”, assegura el sector. De fet, i cada vegada més, els sopars es van substituint per dinars.

LA FRASE

El nombre de comensals no ha baixat respecte d'anys anteriors. La majoria de grups són d'entre vint i trenta persones
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.