Economia

Wikiloc es podrà consultar a través del telèfon mòbil

La web disposa de 260.000 rutes i itineraris arreu del món des d'un servidor d'internet a Girona

Actualment ja rep 850.000 visites al mes

Wikiloc, un dels webs més visitats pels internautes a qui agrada fer rutes a l'aire lliure, crearà una aplicació per consultar la pàgina a través del mòbil. La pàgina, impulsada per dos gironins, va començar com un bloc en què una colla d'amics intercanviaven itineraris i fotografies i avui dia s'ha convertit en una plataforma interactiva on hi ha penjades més de 262.140 rutes d'arreu del món per a GPS. Els itineraris abasten des de rutes amb bicicleta pel cap de Creus fins a propostes més agosarades, com un recorregut amb trineu de gossos per Lapònia.

Des del moment que el nou web va aparèixer a la xarxa, la seva acollida va traspassar fronteres i aviat es va començar a estendre arreu del món. Una bona prova d'això és que la pàgina rep una mitjana de 800.000 visites mensuals i ha rebut premis internacionals de Google i de National Geographic.

Wikiloc és un espai interactiu en què els internautes poden descobrir, publicar i compartir rutes i itineraris a l'aire lliure adequats per a dispositius GPS. Segons l'enginyer informàtic i un dels creadors de la web, Jordi L. Ramot, Wikiloc permet descarregar les rutes de manera senzilla i planera a un dispositiu GPS, i cada itinerari s'acompanya d'informació d'interès que es pot trobar en català, castellà, anglès i francès, però també en grec, suec, turc i romanès, entre altres idiomes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.