Economia

Turisme

El sector turístic demana ajuts

Els establiments turístics de les comarques gironines s'omplen. La prova d'això és que, aquest Nadal, les estacions d'esquí estaven plenes de gom a gom i que els hotels de muntanya i els apartaments han aconseguit ocupacions properes al ple total. Tot i això, hi ha contenció i la despesa mitjana per turista ha baixat. Per tant, els ingressos han estat menors, els establiments “han ajustat preus” i s'han retallat plantilles. El resultat de tot això és que el sector no està content, i de fet en diverses ocasions ha manifestat que “és l'ase dels cops”. Demanen ajuts i promoció de la marca, i que s'inverteixi en infraestructures per afavorir l'economia del país i potenciar la seva productivitat.

Entre els últims decrets que s'han aprovat, hi ha el dels habitatges d'ús turístic, que no ha estat ben rebut ni pels ajuntaments ni pel mateix sector perquè consideren que és “inassumible”. L'altre decret aprovat aquests últims dies, el de les espigues de les cases rurals, ha estat del tot consensuat.

I.B.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.