Indo pacta 10 acomiadaments i retira l'ERO temporal a la fàbrica de Tortosa

Els treballadors que aniran a l'atur són majors de 58 anys i s'hi han apuntat de manera voluntària

«Els sindicats no firmarem cap acord d'extinció de contractes, es tracta d'un acord individual de cada treballador amb l'empresa», va manifestar el secretari general de CCOO a les Terres de l'Ebre, Josep Casadó. Amb tot, aquest acord evitarà la suspensió temporal de contracte, durant un període de 70 dies, de 37 treballadors d'Indo. «Hem aconseguit una sortida no traumàtica i l'empresa retirarà l'expedient», va dir Casadó. Indo podria comunicar aquest matí a Treball la seua intenció de retirar l'ERO temporal.

Després que l'empresa acceptés en la reunió de dijous passat als serveis territorials de Treball deixar l'ERO en suspens i buscar alternatives, l'endemà al matí (divendres) va repartir una circular entre la plantilla per informar-la d'un pla de baixes incentivades, una alternativa que els treballadors ja feia temps que havien plantejat atès que la meitat de la plantilla d'Indo a Tortosa és major de 55 anys. Fins ara, però, la direcció de la fàbrica de muntures d'ulleres havia estat reticent a aquesta alternativa.

Pel que fa als treballadors que seran acomiadats, rebran una indemnització de 21 mesos de salari brut mensual. «No hi ha cap indemnització a negociar perquè l'empresa ha ofert una quantitat inamovible», va explicar Casadó. Per la seua banda, el secretari general de la Federació de Metall, Construcció i Afins de la UGT a l'Ebre, Francesc Jornet, va manifestar en declaracions a l'Agència Catalana de Notícies que en el cas que el nombre de treballadors que es volgués acollir al pla de baixes fos major del que proposa Indo se seleccionarien els treballadors de major edat inscrits.

Viabilitat de la planta

Malgrat que els sindicats i la direcció d'Indo aporten dades diferents quant a la caiguda de la venda (segons el sindicats és d'un 6% i l'empresa eleva aquest percentatge fins al 30%), sí que estan d'acord en la viabilitat de la fàbrica de muntures d'ulleres amb una desena menys de treballadors. «Indo té un problema estructural», va dir el secretari general de CCOO a les Terres de l'Ebre, Josep Casadó. En aquest sentit, els representants dels treballadors sostenen que la fàbrica pot continuar produint i cobrir la demanda del mercat. «Si hi ha més càrrega de feina, es poden contractar treballadors joves que estiguin en situació d'atur», va assenyalar Casadó, que va recordar que els empleats que s'han acollit al pla de baixes proposat per l'empresa són majors de 58 anys. És a dir, que en un parell d'anys es podran prejubilar.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.