Economia

investigació

El centre d'investigació 3D de Girona, a final de març

L'Ajuntament prepara els plecs per a la compra de material per a l'espai que se situarà al parc tecnològic de la UdG

És una inversió de 2 milions d'euros i també es farà un cicle de xerrades

El nou centre d'investigació en tecnologia 3D que s'instal·larà al parc tecnològic de la Universitat de Girona (UdG) es posarà en marxa a final de març o, a tot estirar, a principi d'abril. La regidora de Promoció de la Ciutat i Desenvolupament Local, Cristina Alsina, va avançar ahir que l'Ajuntament de Girona està ultimant els plecs que permetran la compra del material tecnològic d'última generació, que s'integrarà en aquest nou espai. Alsina subratlla que el nou centre “ha de servir com a punt diferencial a Catalunya i el sud d'Europa per convertir la ciutat en un referent en investigació en aquest àmbit”.

Es tracta d'un projecte europeu finançat en bona part per Europa però que també tindrà l'estreta col·laboració de la UdG, l'Ajuntament i la Diputació de Girona. En aquesta línia, Alsina creu que l'aposta per al sector també permetrà evitar “la fuga de talent” i en destaca el “valor afegit” que aportarà a l'àmbit gironí.

Es tracta d'una inversió de gairebé dos milions d'euros, ja que es calcula que la inversió en el material superarà els 1,6 milions i es destinen més de 300.000 euros a la difusió del centre i amb activitats de tallers i xerrades complementàries.

Cicle de xerrades

En paral·lel a l'anomenat clúster es posa en marxa un cicle de conferències, que començarà demà mateix amb Xavier Verdaguer com a primer ponent. Les xerrades es faran l'últim dimecres del mes, però també es preveuen diversos tallers i jornades per promoure l'ús de les tecnologies en els àmbits empresarials per ensenyar el potencial de tot aquest sector als usuaris i les empreses.

LA XIFRA

2
milions
d'inversió són els que es destinaran a la implantació del clúster TIC-Media Girona.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.