Economia

sant adrià de besòs

El govern aprova un pla de sanejament dels comptes

La mesura econòmica, que té una durada de quatre anys, afecta el pressupost, que aquest any es redueix un 11,21%

El pla pretén eliminar el dèficit acumulat de l'Ajuntament

L'Ajuntament de Sant Adrià ha decidit combatre els efectes de la crisi econòmica amb un pla de sanejament que pretén equilibrar els ingressos i les despeses i, per tant, posar fi al dèficit de 4 milions d'euros que arrossega a hores d'ara. La mesura econòmica, que es va aprovar per unanimitat en l'últim ple, està pensada perquè sigui desenvolupada en quatre anys i afectarà les propostes de pressupost fins al 2014.

La conseqüència immediata d'aquest pla “seriós i auster” és la reducció de l'11,21% del pressupost d'aquest any. També es preveu una retallada del 15% en el pressupost de l'any vinent i només un augment “moderat” del 2%, els exercicis del 2013 i el 2014, quan es preveu que la crisi estigui superada. Amb el pla, l'Ajuntament també vol corregir algunes de les dinàmiques que per la crisi s'han hagut de seguir, com ara pagar els proveïdors més enllà dels 45 dies que exigeix la llei. “L'objectiu és que, a partir del primer semestre d'aquest any, es puguin començar a pagar els clients segons els terminis”, assegura el tercer tinent d'alcalde i responsable de l'àrea d'Hisenda, Pedro Rivero (PSC).

Quatre milions menys

En termes absoluts, el pressupost d'aquest any de l'Ajuntament és de 34,8 milions d'euros, 4,4 menys que en l'exercici anterior. “L'única manera que hi ha de rebaixar el dèficit és reduint el pressupost, retallant en totes les àrees entre un 5% i un 85%”, explica Rivero. Tot i això, el govern s'ha compromès a mantenir i fins i tot augmentar algunes partides que tenen a veure amb la protecció a les famílies, com per exemple els serveis d'atenció primària (un 8,64%); els serveis d'atenció a la drogodependència (10,24%) i els relacionats amb la llei de la dependència (7,34%). “Són les partides que hem mirat d'impulsar. La resta s'han hagut de rebaixar fins a quadrar despeses i ingressos, que s'han reduït un 20% a conseqüència de la davallada en la recaptació de l'impost de construcció”, diu Rivero.

Pel que fa a la inversió, l'Ajuntament té previst destinar 5,8 milions d'euros a determinats projectes, el més ambiciós dels quals és la construcció del nou mercat municipal (1,8 milions). A més, s'ha pressupostat la remodelació d'alguns carrers com ara el d'Andreu Vidal Monges, l'Andreu Soler o l'Onze de Setembre.

LA FRASE

Hem hagut de retallar en totes les àrees, entre un 5% i un 85%, excepte en la de Serveis Socials
Pedro Rivero
regidor d'hisenda
20%
ha caigut la recaptació d'ingressos, sobretot per la davallada del sector de la construcció.
34,8
milions d'euros és el pressupost d'aquest any de l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.