Economia

Sindical

Ocupació per reclamar patrimoni sindical

Dos-cents afiliats i simpatitzants de la CGT ocupen la seu dels antics jutjats socials de Via Laietana, 8-10 per reclamar un local per al sindicat

L'ocupació acaba amb tothom identificat però sense cap detingut

Per una escala fosca, només il·luminada per petites llanternes i alguna espelmeta, pujaven i baixaven ahir els delegats i simpatitzants de la CGT a la seu dels antics jutjats de la Via Laietana, 8 i 10. A dalt, fumaven tranquil·lament, conversaven i menjaven patates fregides de bossa en un matí distès que havia de servir per reclamar i que va acabar, sense incidents ni detencions, i que va servir justament per a això. D'una manera ben vistosa, això sí, però sense cap detenció i només amb els càrrecs d'usurpació i desobediència per a cadascun dels 200 delegats que s'hi van plantar a l'edifici, ara ja en desús i abandonat.

Amb l'ocupació dels antics jutjats i d'aquell tram de la Via Laietana, el sindicat es va tornar a queixar que el repartiment del patrimoni sindical els perjudica. No amb aquestes paraules, justament. Per ells, “ministeri i CCOO, xoriços i especuladors” i “CGT, per no vendre's, al carrer pot veure's”. La història no és nova i aquesta no és la primera acció de protesta que fan però és que no hi veuen cap solució a curt termini. La CGT recrimina al Ministeri de Treball que hagi cedit definitivament tot l'edifici històric del número 16-18 de la Via Laietana a CCOO sense haver resolt abans el seu futur emplaçament i l'insta a complir “el seu compromís realitzat per escrit el novembre del 2007 per a l'adquisició d'un local a Barcelona capital per a la seva posterior cessió en ús a la CGT”. De moment, de local a Barcelona res de res, malgrat les periòdiques reunions que manté el sindicat amb la direcció de Patrimoni Sindical, a Madrid, la pròxima a final d'aquesta setmana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.