Economia

Un 4,15% més de pernoctacions a Girona durant l'any 2010

L'augment a la demarcació, però, està per sota de l'increment de la mitjana catalana, que es va situar en un 10,64%

Les comarques gironines l'any passat van tenir 3,2 milions de visitants

El turisme ha iniciat la recuperació. Després de dos anys consecutius d'estancaments, el nombre d'entrada de turistes estrangers i el de pernoctacions hoteleres a Catalunya, un dels principals indicadors de la recuperació del sector, es van incrementar el 2010 respecte a l'exercici anterior.

A les comarques gironines, el creixement del nombre de pernoctacions, però, va ser poc important. Segons les dades que va fer públiques ahir l'Institut d'Estadística Espanyol (INE), a la demarcació l'augment del nombre de pernoctacions va ser del 4,15%, quan a Catalunya va augmentar un 11,63%. El nombre de pernoctacions d'estrangers va superar els 7 milions de persones i el dels residents a l'Estat espanyol, els 3,6 milions. L'estada mitjana va ser de 3,3 nits.

Pel que fa al nombre de viatgers, a les comarques gironines va augmentar un 12,75% respecte a l'any passat i es va situar en 3,24 milions de persones, 1,4 milions van ser visitants de l'Estat espanyol. En total, Catalunya va registrar 15,7 milions de viatgers, dels quals 9,4 milions van anar a la demarcació de Barcelona.

En el conjunt de l'Estat, el nombre de pernoctacions en establiments hotelers es van incrementar un 5,9% el 2010 respecte a l'any anterior. El de no residents va augmentar un 8,1%, mentre que el de residents ho van fer un 2,98%. El mercat alemany i el britànic es van consolidar com els principals després d'augmentar un 3,7% i un 4,9% respectivament a tot l'Estat. Pel que fa a la resta de països, va destacar una vegada més el creixement de turistes procedents de l'Estat francès.

Del total del nombre de pernoctacions, més d'un 49% es va concretar entre el juny i el setembre. Catalunya és, juntament amb les illes Canàries, les Balears i Andalusia, una de les comunitats autònomes que més turistes rep, tant pel que fa a residents a l'Estat com estrangers. A més, Lloret de Mar, amb poc més d'un milió de viatgers i més de 5 milions de pernoctacions, és un dels nou punts turístics de referència de l'Estat espanyol, juntament amb Madrid, Benidorm i Barcelona, entre d'altres llocs.

Pel que fa al preu hotelers, a Catalunya l'any passat hi va haver un estancament. En el conjunt de l'Estat els preus van disminuir un 1,9% de mitjana. Els hotels, sempre segons les dades de l'INE, van ingressar l'any passat 38 euros per habitació disponible i van facturar 69,5 euros de mitjana per habitació ocupada.

LA XIFRA

0,0%
és l'increment de preus
hotelers en el conjunt de Catalunya. En el conjunt de l'Estat els preus van baixar un 1,9%.

LA XIFRA

12,75%
és l'augment de viatgers
que van visitar les comarques gironines l'any passat respecte al 2009.

LA XIFRA

7
milions de pernoctacions
de turistes estrangers a la demarcació que van fer una estada mitjana de 3,30 nits.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.