Economia

Els sindicats denuncien que Yamaha busca la deslocalització a França

CCOO assegura que l'empresa ha obtingut “històrics beneficis” i té una situació financera “solvent superior a la planta francesa”

Demanen a la Generalitat que s'impliqui en el conflicte per garantir que la planta mantingui la seva activitat productiva i els llocs de treball

CCOO de Catalunya i UGT han rebutjat el tancament de la planta de Yamaha a Palau-Solità i Plegamans , i han denunciat que es tracta d'una deslocalització de producció a França.

La multinacional té previst anunciar aquest dijous el tancament de la factoria, on treballen unes 430 persones, adduint una caiguda del negoci de motocicletes a Europa, han confirmat fonts del sector.

Segons CC. OO., Yamaha ha obtingut “històrics beneficis” i té una situació financera solvent que ha servit de suport a les pèrdues que ha obtingut la planta francesa.

El secretari general de la secció sindical de CCOO de Yamaha, Óscar Rivera, ha lamentat el possible tancament - del qual encara no tenen constància oficial - i ha assegurat que no té “cap lògica industrial” ni de costos, ja que la fàbrica catalana és rendible, fins i tot més que la francesa .

Per la seva banda, UGT de Catalunya ha mostrat la seva sorpresa per la decisió, ja que l'empresa ha fet recentment inversions a la planta catalana, transferint producte d'Itàlia, i la seva producció s'havia recuperat en un 40% entre 2009 i 2010, al voltant de 60.000 unitats en total.

A més, assegura que la direcció de l'empresa fins i tot havia contractat a 40 treballadors eventuals el mes d'octubre.

Els dos sindicats s'han oposat al tancament i han exigit a la cúpula, que està presidida a Espanya des de gener per Hajime Yamahi, que s'obri un procés de negociació per assegurar la continuïtat de la planta catalana.

També han demanat a la Generalitat que s'impliqui en el conflicte per garantir que Yamaha mantingui la seva activitat productiva i els llocs de treball.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.