Economia

Els gironins es gasten una mitjana de 385 euros per viatge, segons un estudi

El treball fet per la Casa de la Generalitat de Catalunya a Perpinyà diu que la meitat dels catalans que viatgen a la Catalunya del Nord ho fan amb cotxe particular

Els gironins es gasten una mitjana de 385 euros per viatge i per persona, segons un estudi realitzat per la Casa de la Generalitat de Catalunya a Perpinyà. Segons l'estudi Turistes sud-catalans: una oportunitat de desenvolupament econòmic, els sud-catalans tenen un poder adquisitiu mitjà-alt –es gasten un total de 7.000 milions d'euros en viatges–, prop de la meitat dels qui viatgen ho fan en família i un 57,5% es desplacen amb cotxe particular. Els sud-catalans que visiten la Catalunya del Nord pernocten a l'hotel en un 54% dels casos i fan estades mitjanes fora del Principat de 7,7 dies a l'any.

Segons el treball, els turistes sud-catalans visiten la Catalunya del Nord “atrets per productes gastronòmics i alimentaris locals, sobretot amb l'etiquetatge en català o bilingüe”. Entre d'altres raons també hi ha que cerquen arrels comunes amb la Catalunya del Sud, com ara llengua, història i identitat, i practiquen un turisme de qualitat, sovint cultural –museus i monuments històrics, entre d'altres– o mediambiental –excursionisme i parcs naturals–. L'estudi assegura que els sud-catalans “desitgen, molt clarament, ser acollits en llengua catalana: llengua de contacte oral i retolació direccional”.

El treball destaca que, malgrat les variacions en funció del lloc i la temporada, “els sud-catalans són públic important a la Catalunya del Nord i que de manera general la seva freqüentació va progressant” i que en nombrosos llocs, com ara a la Cerdanya i al Conflent, constitueixen “a vegades el 80% dels visitants”. En alguns llocs, però, “formen només una petita part del públic”, però en tot cas “es constata que els sud-catalans són sempre, i sovint de molt, davant dels espanyols en matèria de freqüentació”.

LA XIFRA

7.000
milions d'euros.
És el que es gasten els catalans en viatges. Prop de la meitat dels qui viatgen ho fan en família.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.