Economia

Sebastián alerta de la dependència energètica

La dependència energètica és una de les grans xacres de l'economia europea, va alertar ahir el ministre d'Indústria, Miguel Sebastián. Davant la flor i nata de l'empresariat català, Sebastián va recordar que, malgrat els esforços fets per impulsar les fonts renovables, la dependència energètica del Vell Continent ha passat en deu anys del 45 al 55 per cent i que només l'augment del preu del petroli representa una factura per a Europa de 140.000 milions d'euros. “Són diners que es deixen de gastar en àrees com ara educació i R+D, per no parlar de polítiques socials”, va reflexionar el ministre.

Ho va fer a Barcelona, on pronunciava una conferència sobre la política industrial en temps de crisi. A la seu de La Caixa, el ministre va instar els empresaris a demanar a la Generalitat que accepti el cementiri nuclear: “Hi ha una certa incoherència política i social, i és que volem energia nuclear però ningú vol els residus”, va criticar. De tota manera, es va mostrar satisfet perquè el pacte de competitivitat tancat la setmana passada amb els sindicats incloïa el tema del mix energètic. El ministre també va posar deures a Brussel·les, ja que creu que es parla molt d'harmonització fiscal i també cal fixar una política comuna no només energètica sinó en matèria “industrial i digital”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.