Economia

La Costa Brava atreu turistes d'Egipte i Tunísia

Els conflictes al món àrab provoquen que els majoristes de viatges redistribueixin els seus clients

Lloret de Mar, Blanes, Tossa de Mar i Roses se'n beneficiaran

Els conflictes politicosocials que s'estan produint aquests dies en alguns països del món àrab provoquen que diversos majoristes de viatges europeus redistribueixin els seus clients amb vista a les vacances de Setmana Santa a diferents indrets de Catalunya, entre els quals hi ha la Costa Brava. Lloret de Mar, Blanes, Tossa de Mar i Roses són alguns dels indrets que es podrien beneficiar més d'aquest canvi de ruta. “És el segment de turista anglosaxó, el que havia triat Tunísia o Egipte pel clima, que davant d'un canvi de país per passar les vacances, buscarà el bon temps de la costa catalana”, va explicar ahir el president de la Unió Catalana d'Agències de Viatges Emissores (Ucave), Rafa Serra. El perfil del turista que anava a Egipte per “veure les piràmides i per tant el més cultural buscarà altres destinacions”.

En aquest sentit es va pronunciar el president de l'Associació Catalana d'Agències de Viatges (ACAV), Francesc Carnedero. A curt termini els conflictes a Egipte o a Tunísia ens beneficiaran perquè “la gent vol anar a llocs segurs, tot i que la seguretat absoluta no hi és enlloc”. “Setmana Santa són dates molt importants per a Egipte. Aquests conflictes evidentment no el beneficien gens turísticament”, va comentar Carnedero. És per això que el president de l'ACAV assegura que la costa catalana se'n beneficiarà per Setmana Santa. “La setmana passada em va arribar la notícia que un majorista de viatges europeu tenia viatges programats de 150 persones setmanals durant el juny i el juliol a Tunísia i que ha decidit no fer-los i desviar els seus clients a Lloret de Mar”, va comentar.

Carnedero no va voler fer previsions sobre què pot passar a l'estiu, però va assegurar que quan un país té un problema de salut com va passar ara fa dos anys amb la grip A a Mèxic o un problema sociopolític important la destinació queda perjudicada. “La grip va fer que Mèxic no tingués turistes durant tot un any”, va dir.

Per la seva banda, el president de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, Antoni Escudero, va assegurar que els hotels de la Costa Brava ja estan notant un augment del nombre de reserves de turistes que havien previst anar a Tunísia o a Egipte. Però no només per Setmana Santa, sinó també per aquest estiu. “Els majoristes de viatges del nord d'Europa estan redistribuint els seus clients a Lloret de Mar, Blanes i Tossa, i també a Tarragona”, va dir ahir. Escudero va assegurar que Tunísia es beneficiava del turista de sol i platja perquè era més barat que nosaltres i perquè hi paren vaixells de creuer. “Davant una situació com la d'aquests dies, el turista ha decidit canviar de destinació”, va dir.

LA FRASE

Els majoristes del nord d'Europa estan redistribuint els seus clients a Lloret de Mar, Blanes i Tossa
Antoni Escudero
president de la Federació d'Hostaleria de Girona

Les Canàries, la més beneficiada

En aquests moments, la destinació més afavorida pels conflictes al món àrab d'aquests dies és les Canàries. El turista del nord d'Europa que aquest gener o febrer volia anar a Tunísia pel temps, ha canviat la destinació a les Canàries, segons va dir el president de l'ACAV, Francesc Carnedero.

La recerca de vols econòmics a Tunísia i Egipte ha baixat significativament. L'empresa de reserva de vols per internet Skyscanner assegura que la recerca de vols econòmics a Egipte ha baixat entre un 30% i un 40%. Segons el president executiu de Skyscanner, Gareth William, l'impacte a llarg termini en la indústria del turisme a Egipte podria ser molt important. Pel que fa als responsables de la web Liligo.com asseguren que “els conflictes d'aquests dies han provocat que la recerca de vols econòmics cap a Tunísia i a Egipte hagi baixat més d'un 50%”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.