Economia

badalona

Afavoreixen la inserció laboral de discapacitats amb la neteja a l'IMPO

L'Ajuntament adjudica el contracte d'aquest servei a una empresa que treballa amb aquestes persones i amb altres amb risc d'exclusió social

Sense crisi, era un dels col·lectius més desfavorits pel que fa a l'ocupació laboral. I ara, en plena recessió econòmica, el panorama se'ls ha tornat molt més negre. Amb tot, una escletxa d'esperança per a la situació laboral que viuen les persones discapacitades s'obre ara gràcies a la predisposició de l'Ajuntament de Badalona. I és que la regidoria de Recursos Interns i Promoció Econòmica ha adjudicat el nou contracte de neteja de l'Institut Municipal de Promoció de l'Ocupació (IMPO) al centre especial de treball Integra, una empresa pertanyent al grup Clece que promou la integració laboral de persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial. De fet, aquesta ha estat la primera vegada que el procés per contractar aquest servei de neteja s'ha reservat només a centres dedicats a la inserció de membres d'aquest col·lectiu.

En aquest sentit, a les quatre empreses que han aspirat a l'adjudicació d'aquest contracte se'ls va requerir que, com a mínim, el 70% dels treballadors contractats fossin persones amb discapacitats i en risc d'exclusió social. Així, l'adjudicatària del nou contracte per netejar la seu de l'IMPO –que té una durada de dos anys, prorrogable fins a un màxim de quatre–, continuarà tenint les set persones que fins ara s'hi dedicaven. A més, i si ho veu necessari en el futur i es donen les condicions econòmiques adients, podrà ampliar la plantilla amb alguns empleats més.

LA XIFRA

177.000
euros és el cost
del servei adjudicat a Integra, una empresa que a Catalunya dóna feina a unes 150 persones.

LA FRASE

Els discapacitats necessiten inserció laboral urgentment. Calen més concursos com aquest
Diego J. Álvarez-Ossorio
director general del centre especial de treball integra
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.