Economia

amposta

Carrefour obre al públic l'hipermercat més gran de les Terres de l'Ebre

Té 3.350 m² de superfície de venda dins el nou eix comercial Futuro Ciudad Amposta

També disposa d'un pàrquing subterrani de 697 places

La multinacional francesa Carrefour obrirà demà a Amposta l'hipermercat més gran de les Terres de l'Ebre. El nou establiment situat dins el nou centre comercial Futuro Ciudad Amposta, al costat de la plaça de la Castellania, té una superfície de 4.500 metres quadrats, 3.350 dels quals són de venda al públic. Aquest és el tercer hipermercat que Carrefour obre a la demarcació de Tarragona, on té també sis supermercats, entre els quals, el de Tortosa. “Aquest nou centre s'emmarca en l'estratègia de la nostra empresa per continuar implantant-nos a Catalunya”, manifestava Antonio Cutillas, el director general de la multinacional al país. Per Cutillas, a l'Ebre hi ha prou “dinàmica econòmica” per instal·lar un establiment d'aquestes característiques, on es poden trobar des de productes frescos fins a electrodomèstics i tèxtil, i evitarà desplaçaments a Tarragona i Vinaròs de molts clients del territori. A més, Cutillas va insistir en l'aposta que fa la seua multinacional pels productes catalans i ebrencs. Així hi haurà oli, arròs i cítrics de les Terres de l'Ebre i peix de la Ràpita, per citar-ne uns exemples.

L'obertura de l'hipermercat d'Amposta ha representat la creació de 67 llocs de treball directes i 120 més d'indirectes. L'alcalde d'Amposta, Manel Ferré, destacava ahir la importància que té per a la ciutat la posada en marxa d'aquest establiment des del punt de vista comercial. “Ens referma com a ciutat comercial per excel·lència a l'Ebre”, apuntava Ferré, que es remetia a un estudi de Carrefour que xifra en 80.000 habitants l'àrea d'influència d'aquest nou hipermercat. “Això acabarà beneficiant el comerç de ciutat”, afegia.

La inauguració oficial de Carrefour Amposta es farà aquesta tarda a les 7 i estarà presidida pel president de Carrefour Espanya, Rafael Arias-Salgado. Tant la inauguració com l'obertura s'han hagut d'ajornar una setmana degut als desperfectes que la ventada de la setmana passada va ocasionar a la marquesina del passadís que connecta el nou hipermercat amb les galeries comercials. “Vam preferir no córrer cap risc”, va apuntar Cutillas.

LA XIFRA

67
llocs
de treball directes i 120 d'indirectes són els que s'han creat arran de l'obertura de Carrefour Amposta

Demandes i pagarés

L'obertura al públic de Carrefour s'ha vist una mica enterbolida per la picabaralla entre la promotora del nou eix comercial d'Amposta i la constructora Font Gandia, que ha plegat, al·legant que no cobrava del promotor, sense acabar les obres de la tercera fase de l'eix comercial i sense pagar els proveïdors. Concretament, Font Gandia diu que Futuro Ciudad Amposta li deu 2,4 milions d'euros; per contra, el promotor només reconeix un deute d'1,6 milions, uns diners que un dels socis accionistes, Joan Ripollès, va assegurar ahir que han pagat directament als proveïdors. “Pràcticament tothom ha cobrat”, va dir tot assenyalant que Futuro Ciudad Amposta ha interposat tres demandes contra Font Gandia, per pagarés de proveïdors. Fins ara s'han invertit 15 milions d'euros en la nova zona comercial, on també s'ha construït un aparcament subterrani gratuït de 697 places, el més gran de l'Ebre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.