Economia

Complex de luxe a Blanes busca inversors privats

El cost de manteniment es calcula de moment en aproximadament 500.000 euros anuals

Les instal·lacions són de gestió purament municipal, però es busquen altres fonts de finançament

Blanes té des del mes passat un equipament esportiu de luxe, amb quatre pistes que sumen una superfície de 6.974 m², una capacitat per a 4.176 espectadors, 53 vestidors i altres xifres que fan que l'hagin batejat merescudament com a Ciutat Esportiva. De l'antic pavelló s'ha passat a disposar d'un espai que permet molts usos, però també s'ha multiplicat el cost de manteniment, i caldrà buscar recursos per mantenir i amortitzar el crèdit de més de 30 milions que es va demanar a l'Institut Català de Finances (ICF) per a la seva construcció.

Malgrat tot, l'alcalde, Josep Trias, el veu un equipament molt positiu per a la ciutat, i amb un gran potencial. “No hem de pensar en l'àmbit estrictament local, és un projecte que ens ha de permetre fomentar l'esport i a través de l'esport, el turisme. N'han de treure profit els ciutadans de Blanes i l'economia local, però també els municipis veïns”, opina.

Joan Burjachs, tinent d'alcalde d'Hisenda, explica que fins al segon semestre de funcionament no se sabrà el cost real de manteniment de la Ciutat Esportiva, però que es calcula que pot ser del voltant dels 500.000 euros anuals. La xifra real, però, no es coneixerà fins que faci uns mesos que funciona. El manteniment del pavelló vell tenia fins ara un cost de 160.000 euros. Una font de finançament seran els acords puntuals amb empreses perquè hi vulguin fer esdeveniments esportius i, en aquest sentit, l'alcalde destaca que ja s'ha començat a vendre la Ciutat Esportiva en fires internacionals, per captar empreses que hi vulguin fer estades esportives. La concessió de la cafeteria del complex ha de ser una altra petita font d'ingressos. “S'estan estudiant els plecs de concessió, perquè la cafeteria surti a concurs aviat”, diu Trias.

LA XIFRA

30
milions d'euros
és l'import del crèdit municipal que es va demanar a l'ICF per finançar la Ciutat Esportiva.

LA FRASE

N'han de treure profit els ciutadans de Blanes i l'economia local, però també els municipis veïns
Josep Trias
Alcalde de blanes

La plantilla creix fins a una vintena de treballadors

L'Ajuntament va haver d'incrementar la plantilla de treballadors, que és de 26 persones, vuit més dels que eren al pavelló municipal. En concret hi ha 4 recepcionistes més i 4 conserges.

El campionat d'Europa de patinatge artístic, el 2012

Aquest mes es preveu que l'Ajuntament signi el conveni, perquè se celebri a la Ciutat Esportiva de Blanes el Campionat d'Europa de Patinatge Artístic del 2012. Abans, però, ja hi ha en marxa altres projectes, com ara la celebració, durant la Setmana Santa, del Trofeu Mediterrani d'handbol. En el lloc web d'Eurosportring, empresa que organitza l'esdeveniment, es destaquen les excel·lents condicions del complex blanenc.

Desencallar la zona comercial, una de les prioritats actuals

Un dels punts que l'Ajuntament vol desencallar és la possibilitat que hi hagi una zona comercial a la Ciutat Esportiva, que contribuiria al seu finançament. La Generalitat de moment nega aquesta possibilitat, perquè no és part de la trama urbana, però l'Ajuntament vol que es consideri una excepcionalitat. “Hem parlat amb presidència i amb el director general de comerç i el secretari general de l'esport per fer causa comuna”, diu Trias.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.