Economia

economia

Santa Coloma limitarà l'obertura de bancs i caixes als eixos comercials

El govern aprova el pla d'usos per evitar la proliferació dels despatxos professionals i les sucursals bancàries a determinades zones de la ciutat

Un nombre important de locals situats a la rambla Sant Sebastià de Santa Coloma, una de les principals artèries comercials de la ciutat, els ocupen entitats bancàries i gabinets professionals. Com que tenen un horari d'atenció al públic diferent del de les botigues –tanquen a la tarda i els dissabtes–, provoquen una “desertització comercial” a la qual l'Ajuntament de Santa Coloma vol posar fre.

És per això que el govern de la ciutat ha aprovat el pla de millora urbana per a la regulació dels usos comercial, un text que s'ha adaptat a la normativa i que té l'objectiu de limitar l'obertura d'aquest tipus de negocis als carrers i zones amb més potencial comercial –l'entorn dels tres mercats, l'avinguda Generalitat, la rambla Sant Sebastià, l'avinguda Llorenç Serra, l'avinguda Santa Coloma i els carrers Anselm Clavé, Major i Sant Jeroni, entre altres–. La mesura, que no afectarà les sucursals bancàries existents, vetarà la instal·lació de les noves i de les que agafin el relleu d'altres que decideixin tancar. Pel responsable de Serveis Territorials i regidor de Comerç a l'Ajuntament de Santa Coloma, Esteve Serrano (PSC), l'objectiu del pla és “millorar l'oferta comercial del municipi”. “És un instrument per definir quines zones són les més atractives i les que tenen una major concentració comercial”, explica. I continua: “Es tracta d'evitar que hi hagi zones comercials sense activitat”.

LA XIFRA

10
carrers i l'entorn dels tres mercats municipals es beneficiaran del pla d'usos comercials.

LA FRASE

Es tracta d'un instrument per definir quines zones de la ciutat són les més atractives
Esteve Serrano
Tinent d'alcalde

Els botiguers, satisfets amb la mesura

El pla d'usos comercials ha estat molt ben rebut pels botiguers de Santa Coloma. “Era necessària la mesura, per evitar la proliferació dels negocis financers”, diu el president de l'Associació del Comerç i la Indústria (ACI), Josep Colldeforns. Segons ell, el fet que ara els locals buits siguin per a botigues tradicionals millorarà la qualitat i l'oferta comercial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.