Economia

Pla pilot en 15 empreses per millorar la competitivitat

La metodologia, que ja s'ha implantat a la comarca de la Selva, permet aprofitar millor el talent de les persones, millora l'ambient de treball i redueix el malbaratament

El Consell Comarcal de la Selva, en col·laboració amb la Diputació de Girona, iniciarà un projecte pilot en quinze petites i mitjanes empreses gironines amb l'objectiu de millorar la competitivitat i la qualitat de l'ocupació d'aquestes empreses. El projecte Gir Competitiu està subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i pel Fons Social Europeu i hi participen ajuntaments de la comarca de la Selva, la Cambra de Comerç de Girona, els sindicats CCOO i UGT, i l'Associació de Turisme La Selva Comarca de l'Aigua.

Es tracta, segons va explicar ahir Jordi Solà, tècnic del Consell Comarcal de la Selva, en el decurs d'una jornada que es va fer a Girona, d'una metodologia que va ser creada i desenvolupada “amb èxit per Inguralde, organisme autònom de l'Ajuntament de Barakaldo”. La metodologia potencia el treball en equip, permet aprofitar millor el talent de les persones a l'empresa, millora la comunicació interna i l'ambient de treball i redueix malbarataments. El 2008 “es va fer transferència de la metodologia als tècnics de la comarca de la Selva que treballen en la dinamització de petites i mitjanes empreses”, i aquests la van posar a la pràctica en dotze pimes de la comarca, entre les quals hi havia Gràfiques Cantalozella, de Santa Coloma de Farners. En el projecte també van participar-hi una indústria de mobles, un hotel, diversos comerços i una panificadora, entre d'altres, totes petits, ja que tenien entre 3 i 25 treballadors. “Arran de la bona experiència del projecte s'ha considera important poder fer la transferència d'aquesta metodologia a altres entitats que treballen en la dinamització de les pimes perquè sensibilitzin les empreses”, va dir.

LA FRASE

Fins ara s'ha posat en pràctica a dotze petites i mitjanes empreses de la comarca de la Selva
Jordi Solà
Tècnic del Consell comarcal de la selva

Ha millorat la comprensió entre empleats

Albert Puig, gerent d'Arts Gràfiques Cantalozella, una empresa amb 93 anys d'història i 15 treballadors, va explicar que a partir del projecte hi ha hagut una millora de la comprensió mútua entre els treballadors de l'empresa i s'ha produït una reducció del malbaratament, “parlem de matisos”, i una millora de la productivitat. Va recomanar a les empreses que s'acullin al projecte que “la direcció de l'empresa s'hi impliqui, i també constància en les reunions i un control sobre els possibles problemes”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.