Economia

El turisme de congressos ha generat 35 milions el 2010

A la demarcació es van fer l'any passat un total de 936 esdeveniments, majoritàriament reunions de menys de 50 persones

La Cambra de Girona afirma que encara hi ha sostre per créixer

El turisme de congressos va generar el 2010 a les comarques gironines un impacte econòmic de 35,1 milions d'euros. Segons l'estadística elaborada pel Girona Convention Bureau, de la Cambra de Comerç de Girona, l'any passat es van celebrar un total de 936 esdeveniments, majoritàriament reunions de menys de 50 persones, però també es van fer jornades, convencions, incentius i congressos. En tots aquests esdeveniments, hi van prendre part més de 81.651 persones. El vicepresident de la Cambra, Enric Dotras, va assegurar ahir que el turisme de congressos a la demarcació “no ha tocat sostre i que té encara molt camí per recórrer”. Dotras va aventurar que els esdeveniments a la demarcació “es podrien multiplicar fins i tot per nou” sobretot en temporada baixa i que encara hi hauria espais i calendari lliures.

La directora del Convention Bureau, Cristina Bubé, va explicar que Girona desperta atracció per la seva “singularitat”, la “diferenciació” d'espais on reunir-se i les activitats paral·leles que s'ofereixen per complementar l'esdeveniment, entre les quals hi ha visites, esports i natura.

Per Dotras, entre les mancances que cal cobrir hi ha “augmentar l'oferta d'allotjaments, serveis i sales de congressos” i també fer més accions de promoció. També augmentar la qualitat de l'oferta turística a les comarques gironines i dinamitzar el teixit empresarial d'altres sectors econòmics amb la celebració d'esdeveniments a la ciutat i a tota la demarcació.

Per això, aquest 2011, el Girona Convention Bureau s'ha fixat com a objectiu apropar-se al mercat francès, perquè sigui prescriptor del territori a l'hora de planificar un congrés, jornada o convenció. En aquesta línia, el Girona Convention Bureau traduirà al francès la seva pàgina web. A més, aquest any també portarà a terme altres accions de promoció com ara l'assistència a fires, workshops i fam trips.

L'estadística de la Cambra de Comerç de Girona també permet veure com la majoria de demandes que es reben per organitzar congressos a Girona provenen, sobretot, de Catalunya i la resta de l'Estat espanyol (en un 80 per cent, amb preeminència de Barcelona). Pel que fa a l 20 per cent restant de les peticions són internacionals. Aquestes són diverses: Israel, Bèlgica, Brasil, República Txeca, Anglaterra, França, Itàlia, Rússia i Andorra, entre d'altres.

LA XIFRA

81.651
persones
van participar l'any passat en els esdeveniments celebrats a la demarcació de Girona.

LES FRASES

Girona ven atracció per la singularitat i la diferenciació d'espais on reunir-se
CRISTINA BUBÉ
directora del convention bureau de la cambra de comerç
Els esdeveniments a la demarcació no han tocat sostre; hi ha molt camí per recórrer
ENRIC DOTRAS
vicepresident de la cambra de comerç de girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.