Economia

El Patronat de Turisme gestiona més de 95 rutes per a excursionistes

La Costa Brava i el Pirineu de Girona són les primeres destinacions turístiques que disposen del seu propi canal Wikiloc de rutes georeferenciades

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona ha incorporat al seu portal el canal Wikiloc.com amb l'objectiu de gestionar directament les més de 95 rutes gironines que actualment hi ha georeferenciades i posar-les alhora a disposició de tots els usuaris d'arreu del món, segons assegura la directora del patronat, Dolors Batallé. Wikiloc és una web gironina de rutes creades i compartides per usuaris d'arreu del món i ofereix la possibilitat de crear i representar les pròpies rutes, segons diferents categories i temàtiques i mostrar punts d'interès dels itineraris. L'eina permet visualitzar la ruta en diferents formats de cartografia i també en 3D a Google Earth, descarregar rutes a dispositius GPS, disposar d'informació addicional del recorregut com ara perfil d'alçada, distància recorreguda, desnivells acumulats o grau dificultats, entre d'altres.

Amb el canal que va entrar en funcionament la setmana passada, la Costa Brava i el Pirineu de Girona son les primeres destinacions turístiques que disposen del seu propi canal Wikiloc amb què el Patronat “dóna un nou impuls a la promoció del turisme actiu i de natura i ofereix un nou servei als visitants”. Per la seva banda, diversos municipis i entitats turístiques gironines, entre els quals hi ha Lloret de Mar, Roses, els consells comarcals de la Selva i el Baix Empordà i la xarxa de senders Itinerannia, entre d'altres, s'han subscrit com usuaris a Wikiloc.com per a oferir també rutes del seu territori. El Patronat de Turisme té dos objectius per implementar el canal: d'una banda, seguir desenvolupament els productes de turisme actiu del territori a través de les noves tecnologies i, de l'altra, posar un nou servei a disposició de l'usuari del portal.

LA FRASE

Gestionem les rutes gironines i alhora les posem a disposició de tots els usuaris d'arreu del món
Dolors Batallé
directora del patronat de turisme de girona

1,4 milions de visites al portal del patronat

El 2010 el portal de la Costa Brava i el Pirineu de Girona va rebre 1.454.612 visites, xifra que representa un 18,72% més respecte el 2009. Les visites provenen majoritàriament de l'Estat espanyol, seguit de França, el Regne Unit, Itàlia i Alemanya. Les visites continuen pujant: el mes de febrer passat hi va haver 115.048 visites, un 15,8% més que el febrer de l'any 2010.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.