Economia

La Costa Brava és líder en oficines de turisme al país

En total n'hi ha 56, de les 262 que hi ha al conjunt de Catalunya, i les comarques de l'Alt i el Baix Empordà són les que n'acumulen més

En agències de viatges ocupa el segon lloc, rere Barcelona

La Costa Brava és la marca catalana líder a Catalunya en oficines de turisme. En total, segons dades de l'Observatori de Turisme de la Generalitat, n'hi ha 56, per sobre del nombre que acumulen els Pirineus (51) o la Costa Daurada (43). La resta, fins arribar a les 262 que hi ha al país, es distribueixen de la següent manera: 27 a les Terres de l'Ebre, 21 a les Terres de Lleida, 16 a la costa de Barcelona i la del Maresme, 3 a la Val d'Aran, 15 a la costa del Garraf i 5 a Barcelona.

Dins la marca Costa Brava, les comarques de l'Alt i el Baix Empordà són les que acumulen més oficines d'informació turística (20 cadascuna). A la Selva n'hi ha 12, tres al Gironès i una al Pla de l'Estany. Liderar el rànquing d'oficines de turisme és una mostra més del potencial d'atracció de visitants de la Costa Brava i de la necessitat d'oferir serveis d'informació als turistes que visiten el territori gironí.

El mateix estudi estadístic de l'Observatori de Turisme analitza també la distribució d'agències de viatges. En aquest cas, la Costa Brava no lidera aquest aspecte, dominat de manera clara per la marca Barcelona. I és que només a la comarca del Barcelonès hi ha més d'un miler d'agències de viatges (de les 2.534 que hi ha Catalunya), sumant el que són seus centrals, sucursals i punts de venda d'empreses del país i foranes.

Pel que fa a les comarques gironines, aquest registre marca que hi ha 261 agències de viatges. D'aquestes, 175 serien centrals catalanes; 50, sucursals d'una central catalana; dues, sucursals amb central fora de Catalunya; i, les dues restants, punts de venda amb centrals fora de Catalunya. Per comarques, la Selva lidera el rànquing a la demarcació, i amb diferència, amb 111 agències de viatges –un dels municipis que acapara més establiments en aquest sentit és Lloret de Mar–. Tot seguit hi ha el Gironès, amb 51. Molt a prop hi ha l'Alt i el Baix Empordà –44 i 47, respectivament–. I al final hi trobem el Pla de l'Estany, amb 8.

En aquest àmbit, a part de Barcelona, només hi ha una marca turística que supera la Costa Brava en nombre d'agències de viatges. És la Catalunya Central (484). Per sota hi ha la costa del Garraf (257), la Costa Daurada (160) i la costa de Barcelona i el Maresme (131). I, ja molt per sota, hi hem de situar els Pirineus (54), les Terres de l'Ebre (48), les Terres de Lleida (81) i la Vall d'Aran (6).

111
És el nombre
d'agències de viatges que acumula la comarca de la Selva, gairebé la meitat de la Costa Brava.
20
Oficines de turisme
hi ha a a l'Alt i el Baix Empordà, respectivament, de les 56 registrades a la Costa Brava.
261
Agències de viatges
s'han comptabilitzat a la Costa Brava, sumant centrals, sucursals i punts de venda.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.