Economia

TORTOSA

Més de 20 empreses s'ubicaran al viver

L'Ajuntament enllesteix les obres de rehabilitació d'Indústries Fabra, que han costat 1,5 milions d'euros

L'Ajuntament de Tortosa aprovarà en el ple del mes d'abril el reglament i els preus per llogar un despatx o una nau industrial al viver d'empreses. Un equipament que gairebé està a punt i que l'alcalde, Ferran Bel, i el regidor de Promoció Econòmica, Ricard Forés, asseguren que entrarà en funcionament durant el mes d'abril. Serà una de les obres més potents del govern tortosí en matèria de promoció econòmica i que facilitarà a nous emprenedors engegar el seu projecte. “Encara avui en dia i malgrat la crisi econòmica, un 85% de l'ocupació que es crea és gràcies a les petites i mitjanes empreses”, va manifestar Bel, que sosté que el viver d'empreses permetrà generar ocupació a Tortosa. “Uns llocs de treball que difícilment es deslocalitzen”, va dir Bel.

El viver d'empreses s'ha instal·lat a les dependències de les antigues Indústries Fabra, al costat de l'eix de l'Ebre. Un edifici que fins fa uns cinc anys va ser ocupat per la Universitat Internacional de Catalunya i on ara hi haurà una dotzena de despatxos de 20 a 40 metres quadrats i sis naus industrials de 100 metres quadrats cadascuna, en un edifici de nova construcció. Hi haurà tres tipus de clients del viver: els d'iniciació, que compartiran l'espai amb altres usuaris amb una quota mensual de 90 euros; els d'oficina, amb un espai propi i amb un lloguer de 150 a 200 euros mensuals, i, finalment, les naus taller, que costaran 300 euros al mes. “Cada tres anys sortiran del viver més d'una vintena d'empreses que generaran un centenar de llocs de treball”, va assenyalar Forés. Pel que fa a la inversió que s'ha realitzat per rehabilitar l'edifici, d'estil racionalista, ha estat d'1,5 milions d'euros. El projecte ha rebut subvenció dels fons Feder, la Diputació, el fons estatal per l'ocupació i la sostenibilitat i el PUOSC.

Viver especialitzat en l'agroindústria a Gandesa

L'oferta de vivers d'empresa a les Terres de l'Ebre es va ampliant a poc a poc. Així, coincidint amb l'entrada en funcionament del viver de Tortosa, començaran les obres del viver d'empreses de Gandesa, que s'instal·larà al polígon Les Planes. Un projecte que ha rebut una subvenció d'1 milió d'euros del fons d'industrialització de l'Estat per dinamitzar l'economia ebrenca. “Ja hem rebut els diners del fons d'industrialització i en breu posarem l'obra a concurs”, va explicar l'alcalde de Gandesa, Miquel Aubà. En una primera fase el viver d'empreses disposarà d'onze despatxos i cinc naus industrials, a més d'una sala de reunions amb capacitat per a una vintena de persones i uns espais comuns. Pel que fa al termini d'execució de les obres és de vuit mesos. A més del fons d'industrialització, l'obra també rebrà el suport econòmic de la Diputació i el Consell Comarcal de la Terra Alta. Una obra que després del primer any de funcionament ja preveu una segona fase en què es duplicarà la seua capacitat i quan el viver d'empreses s'especialitzarà. “En una primera etapa el viver serà generalista”, va dir Aubà, que va precisar que més endavant s'especialitzarà en la transformació de productes agraris, amb la col·laboració de l'IRTA, i en energies renovables.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.