Dolors Bassa es presenta a la reelecció a la secretaria general de la UGT de les comarques gironines

Dolors Bassa es presentarà a la reelecció com a secretària general de la UGT a les comarques gironines en el novè congrés del sindicat, que se celebrarà els propers 28 i 29 de maig a Lloret de Mar. Bassa va assumir el càrrec ara fa un any i mig, en substitució de Camil Ros, el qual va entrar a formar part de l'executiva del sindicat en l'àmbit català. Va ser una decisió consensuada per l'executiva gironina. Ara, per primer cop, Bassa haurà de passar pel sedàs de la votació dels 120 delegats que participaran en el congrés de la setmana que ve.

Segons va explicar ahir Bassa en roda de premsa, es treballa per fer una única candidatura i de consens però, tal com marquen els estatuts, fins a l'últim dia hi ha la possibilitat que se'n presentin d'altres –un fet que no s'ha produït en els dos últims congressos–. Bassa, sobre la presentació a la reelecció, sosté que «és un repte liderar un sindicat com la UGT davant els canvis socials i econòmics que es presenten».

«Més que mai»

El lema d'aquest novè congrés de la UGT és Més que mai perquè, segons la secretària general, «ara més que mai hem de ser al davant i defensar els treballadors».

A part de la secretària general, els delegats hauran d'aprovar l'informe de gestió dels últims quatre anys i triar la resta de membres de l'executiva gironina, la qual està formada per cinc persones (que han de representar les vuit àrees sindicals que hi ha dins la UGT, a part dels delegats comarcals que també en formen part).

Bassa va destacar el fet que la UGT afronta aquest congrés com a primera força sindical de les comarques gironines. Té 2.701 delegats a les empreses gironines (que representen un 47,23%). En l'àmbit comarcal, també té una gran representació –62,3% a l'Alt Empordà, 56,1% a la Garrotxa, 55,2% al Pla de l'Estany, 48,8% al Baix Empordà, 46,4% a la Cerdanya, 47,2% a la Selva, 42,1% al Ripollès i 37,9% al Gironès.

PROTAGONISTA

DOLORS BASSA
secretària general de la ugt a les comarques gironines
«És un repte important liderar un sindicat com la UGT en el període de crisi que vivim ara i amb el panorama de canvis socials i econòmics que es presenten»
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.