CiU perd consellers de Caixa Girona i el PSC i ERC en guanyen

El ple de la Diputació de Girona aprovarà avui a migdia el nomenament de la meitat dels seus trenta-sis representants en l'assemblea general de Caixa Girona, que és de 116 membres.

L'assemblea general de Caixa Girona canviarà una mica de color, amb una virada molt lleugera cap a l'esquerra. Si més no, el PSC i ERC sumaran, a partir d'ara, més representants que CiU, que continuarà sent la força majoritària. Dels 18 nous representants que aprovarà avui la Diputació, 7 seran de CiU, 7 més, del PSC, i 4 d'Esquerra. D'acord amb aquests canvis, Convergència i Unió passarà a tenir 15 consellers, el PSC, 12, i ERC, 9. Això significa que CiU en recula tres, ja que en l'actual assemblea en tenia 18; el PSC en guanya un, ja que en tenia 11, i ERC en tindrà 4 més. ICV-EUiA, que va obtenir un representant arran de les municipals del 2003, perd el que hi tenia per la Diputació, ja que després de les municipals de l'any 2007 no va tenir cap diputat.

Des d'Esquerra s'han sentit sempre «infrarepresentats» a Caixa Girona. Segons la projecció dels resultats de les eleccions municipals del 2007, a CiU l'hi podria correspondre un conseller més a Caixa Girona, de manera que en tindria 16 i ERC, 8. No obstant això, ERC en tindrà 9 i CiU, 15, un menys dels que creien que els pertocaven. A CiU han acceptat el nou repartiment, perquè troben que no convé establir un debat polític per un conseller sobre 116 membres en un moment delicat per a les entitats financeres.

Pacte i consens

Els tres partits representats a la Diputació de Girona han negociat fins a l'últim moment la manera de tenir la màxima influència en la cúpula de l'única entitat financera amb seu a les comarques gironines. Fins ahir a la nit, havia transcendit que el PSC proposaria el «nom de la persona de consens» que presidirà Caixa Girona en els propers anys. No obstant això, els estatuts de l'entitat gironina no obliguen que el president surti de l'entitat fundadora, que és la Diputació de Girona.

D'altra banda, Esquerra Republicana de Catalunya designarà «la persona de consens» que presidirà la comissió de control de Caixa Girona. Per la seva banda, CiU designarà la persona de consens que haurà d'assumir la vicepresidència primera de l'entitat de crèdit.

És probable que aquest migdia, després del ple, ja es puguin deduir els noms de les persones més ben situades per ocupar els principals càrrecs de Caixa Girona, en el consell d'administració i en la comissió de control.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.