Economia

Ja es pot confirmar l'esborrany de la renda

Els contribuents poden sol·licitar des d'aquest dilluns mateix, si es fa per internet o telèfon, l'esborrany de la renda del 2010 i les dades fiscals

El termini de les presentacions, tant si el resultat és positiu com negatiu, començarà el 3 de maig i acabarà el 30 de juny

A partir d'avui s'obre el termini per confirmar l'esborrany de la renda en la pàgina web de l'Agència Tributària sense esperar a rebre'l. Es tracta d'una novetat que l'Agència ha introduït en la campanya de la renda 2010.

Per confirmar l'esborrany, els contribuents hauran de comunicar el seu número d'identificació fiscal (NIF), l'import de la declaració de la casella 698 de la declaració de l'IRPF de l'exercici 2009 i el número de mòbil on es vulgui rebre mitjançant SMS el número de referència de l'esborrany o de les dades fiscals. Amb aquest número, els contribuents podran accedir a les seves dades fiscals i a l'esborrany i, en el seu cas, confirmar aquest últim amb modificació o sense.

La sol·licitud de l'esborrany de la declaració, el termini de la qual acabarà el 27 de juny, es podrà fer per mitjans telemàtics a la direcció electrònica www.agenciatributaria.es, per telèfon (901 200 345 o 901 121 224) o presencialment en qualsevol delegació d'Hisenda.

Amb la sol·licitud de l'esborrany comença la campanya de la renda. El termini de les presentacions, tant si el resultat és positiu com negatiu, començarà el 3 de maig i acabarà el 30 de juny. Convé recordar que queden exempts de declarar els contribuents amb uns rendiments del treball inferiors a 22.000 euros sempre que procedeixin d'un sol pagador.

Aquesta campanya de la renda és la primera que es fa amb el nou sistema de finançament autonòmic, que cedeix el 50% del recaptat a l'IRPF a les comunitats autònomes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.