Economia

Catalunya lidera la pujada de l'atur al març

Un total de 8.658 persones s'han quedat sense feina en l'últim mes

A Espanya, s'hi afegeixen 34.400 aturats en el mes passat, fins a un total de 4,33 milions

Per sectors econòmics, el de serveis és on més ha augmentat, seguit dels que busquen la primera feina

El nombre d'aturats a Catalunya ha augmentat en 8.658 persones durant el mes de març, un 1,44% més respecte al mes anterior. Això suma un total de 611.269 ciutadans en edat de treballar sense feina, i la situa Catalunya com el territori de l'Estat on més ha crescut l'atur en aquest període. L'augment d'aturats respecte la xifra assolida el mateix mes del 2010 és de l'1,2%.

Per demarcacions, Barcelona també encapçala la llista com la que ha registrat un avenç més gran de la desocupació, després de sumar 7.483 aturats el març, mentre que a Tarragona suma 815 desocupats més que al febrer, Lleida 226 i Girona 134.

Per la seva part, en el conjunt de l'Estat, i segons les dades del ministeri de Treball i Immigració, el nombre d'aturats registrats a les oficines dels serveis públics d'ocupació ha arribat als 4,33 milions de persones. Només en el mes de març s'han registrat 34.406 desocupats, amb un augment percentual del 0,8% respecte al mes de febrer.

Per sectors, on puja més és en serveis i agricultura amb prop d'un 4% més. I també entre els que busquen la primera feina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.