Economia

economia

Lloret tindrà un hotel de luxe a Sant Pere del Bosc

Una societat ha llogat la finca propietat de la família Cabañas i hi invertirà 1,5 milions d'euros per rehabilitar-la

La societat Hotel Sant Pere del Bosc ha començat a treballar a l'antic asil de Sant Pere del Bosc amb l'objectiu de convertir-lo en un hotel de 19 habitacions de luxe que podria obrir les portes aquest mateix estiu.

Per fer la rehabilitació –que en una primera fase té un cost d'1.500.000 euros–, s'ha desenvolupat un pla especial, ja que l'edifici està catalogat. La protecció de la zona no permet que s'hi pugui edificar, però el POUM sí que en permet l'ús hoteler i, en el ple de dilluns, l'Ajuntament de Lloret en va aprovar el projecte. Actualment a la finca hi ha un restaurant gestionat pels propietaris, la família Cabañas, que continuaran portant l'establiment, si bé la resta de la finca estarà llogada a la nova societat. La primera fase del projecte contempla, a més de la rehabilitació de l'antic asil, convertir un antic espai en un spa i arreglar una bassa que hi ha per convertir-la en una piscina d'aigua salada, “perquè sigui el màxim de sostenible i no haver-hi d'abocar fosfats”, segons va explicar la gerent i sòcia majoritària de l'empresa, Eva Olmos.

19 habitacions úniques

La gerent va destacar que s'ha respectat al màxim el material original –com ara les rajoles noucentistes– i s'ha restaurat mobiliari antic. Cada una de les 19 habitacions serà única, des de l'enrajolat fins a la decoració i, si tot va bé, en la segona fase del projecte, la societat preveu que a la casa d'indians de la finca hi hagi suites. El nou hotel preveu tenir una plantilla estable de 18 treballadors.

Impulsar la qualitat hotelera

Sant Pere del Bosc és un paratge d'11.900m², a uns 2 quilòmetres del centre de Lloret i en plena muntanya. 1.687m² ja estan edificats, amb l'ermita, el restaurant, l'antic asil i la casa d'indians. L'Ajuntament veu amb bons ulls la rehabilitació de la zona. “Des de l'Ajuntament volem afavorir aquest tipus d'instal·lacions que impulsen la qualitat hotelera i a la vegada ens permeten mantenir el paratge”, va explicar ahir el regidor d'Urbanisme i primer tinent d'alcalde, Josep Valls.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.