El gestors alerten que no es confirmin els esborranys de renda enviats a nens

El Col·legi de Gestors Administratius de Catalunya va alertar ahir que, «entre altres errors, l'Agència Tributària està enviant esborranys a nens, i si es confirmen, els pares perden les deduccions per fills. És a dir, es pot perdre una deducció de més de 1.000 euros si es confirma un esborrany amb què es torna 100 euros a un nen». Un 50% dels esborranys de declaració de la renda contenen errors, segons els gestors, que denuncien que les errades sistemàticament sempre beneficien Hisenda i no el contribuent.

En roda de premsa sobre la campanya de la declaració de la renda, el col·legi va recomanar ahir als professionals i empreses que ajornin el pagament dels impostos com una manera d'obtenir liquiditat. Pot sol·licitar-se l'ajornament i fraccionament del pagament de l'IRPF (60% ara i 40% al novembre sense interessos ni recàrrecs), i pagant interessos es pot ajornar fins i tot més temps el pagament de l'impost, en funció del que cada client negociï amb l'Agència Tributària.

A causa de la falta de finançament de les pimes, aquest col·legi advoca per aconseguir més diners per a l'ICO amb una emissió de deute públic especial –a tres anys de termini, un 0,5% d'interès i tributació al 5%– per fer aflorar diner ocult.

També va proposar que es tornin a eximir de tributació per l'IRPF els ingressos provinents de l'assegurança de desocupació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.