Economia

Falten metges, informàtics i tècnics de línies elèctriques

Són els professions de difícil cobertura pel trimestre vinent que apareixen en el catàleg del Servei Públic de Treball estatal

Es permet cobrir les vacants contractant gent a l'estranger

Metges de capçalera, enginyers tècnics en informàtica i instal·ladors i reparadors de línies d'energia elèctrica. Aquestes són les professions de difícil cobertura a la demarcació de Girona per al segon trimestre d'aquest any. Apareixen en el catàleg que elabora periòdicament el Servei Públic de Treball estatal a través de la informació que, en el cas de Catalunya, li facilita el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). Són feines per a les quals es pot contractar una persona estrangera de règim no comunitari que es trobi al seu país d'origen, ja que no s'acaben de cobrir les necessitats amb els professionals que hi ha a l'Estat.

Els metges, recurrent

La falta de metges de capçalera és recurrent i apareix periòdicament en el catàleg de professions de difícil cobertura. En falten a les comarques gironines i a la resta de demarcacions catalanes. També hi ha necessitat d'informàtics i el tècnics de línies elèctriques arreu del nostre país. Tot i això, és curiós que actualment es publiqui la possibilitat de contractar metges de països estrangers quan el govern de la Generalitat ha anunciat retallades importants en el sector de la sanitat.

Les altres demarcacions

Pel que fa a les demarcacions de l'Estat, cal esmentar que es necessiten logopedes a Menorca i Formentera; caps de taula de casino i bingo a Fuerteventura; psicòlegs clínics a Melilla; terapeutes a Pontevedra; calderers a Guipúscoa; metges a Múrcia, i tècnics en mecànica d'automoció a Santa Cruz de Tenerife, entre d'altres. A part, la Secretaria d'Estat per a l'Esport permet la contractació d'esportistes professionals i entrenadors esportius estrangers. I en el sector de la marina mercant, per a totes les demarcacions costaneres, professionals com ara mariners, cuiners de vaixell, pilots, maquinistes navals, mecànics navals, hostesses i auxiliars de vaixell, calderers o oficials radioelèctrics de la marina mercant.

Una llista feta pels agents econòmics

El catàleg s'elabora trimestralment i a Catalunya el duu a terme la comissió d'immigració del Consell de Direcció del SOC. Aquesta comissió la formen els membres de les organitzacions empresarials i sindicals i els representants de les associacions i federacions municipalistes, juntament amb els responsables del SOC. Per a la seva elaboració, es disposa de dades sobre les demandes d'ocupació, les ofertes gestionades pel SOC, els contractes realitzats i les col·locacions per a l'ocupació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.