Engeguen una campanya a Roses perquè l'Ajuntament deixi posar expositors al carrer als comerciants

L'associació accepta l'ordenança però un altre grup amenaça de no obrir portes

L'ordenança d'ocupació de via pública que ha tirat endavant l'Ajuntament de Roses no ha agradat gens a un grup de comerciants, que reclamen que es concedeixi més temps abans no s'apliquin les prohibicions de posar expositors de productes al carrer. Una trentena de persones es van presentar dimecres a l'Ajuntament per reclamar que no s'apliqui la nova normativa. A més, estan recollint signatures i amenacen de no obrir els establiments a l'estiu. Aquests botiguers no fan part de l'ACOR, la qual ha estat discutint la normativa amb l'Ajuntament i considera necessària la regulació. Tot i això, des de l'associació es reconeix que els hauria plagut que no fos tan restrictiva. El regidor responsable de l'àrea, Paco Martínez, va dir ahir que escoltaran tothom i que es poden fer petits canvis, però que l'ordenança no es retirarà, ja que cal un canvi de model a Roses en relació a aquesta qüestió. Per altra banda, un grup de comerciants, encapçalats pel marit de l'alcaldessa, Domingo Cusí, han recollit 250 signatures per reclamar a l'equip de govern que estudiï acostar el mercat dels diumenges a la zona comercial de la riera Ginjolers per donar vida al sector. L'alcaldessa, Magda Casamitjana, va explicar que li agrada «que la gent sigui participativa» i no hi veu cap problema. «Es tracta d'un grup, i com que és molt arriat, ell és el que s'ha posat davant la televisió», deia l'alcaldessa, la qual hi va afegir que seran atesos, però que les peticions no es podran aplicar d'un dia per l'altre.

Locals precintats

m.v.

La policia local de Roses ha precintat tres locals del nucli perquè incomplien la normativa i per diverses queixes per part dels veïns. En concret, s'ha tancat el bar musical City Arms, perquè realitzava l'activitat de bar musical sense llicència municipal. A més, s'han precintat els equips musicals dels bars Más y Más i Sperpentik. En relació a aquests dos casos, s'havien rebut queixes per un excés de soroll, i un cop fetes les mediacions es va comprovar que sobrepassaven el nivell permès. El regidor responsable de l'àrea, Paco Martínez, va dir que «hem de ser contundents per garantir en tot moment el descans, el respecte i la bona convivència al municipi, i també per donar una bona imatge de Roses».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.