Economia

La Setmana Santa ha estat un bon tast per al sector turístic

Es compleixen les previsions i l'ocupació a la Costa Brava centre s'acosta al 70% i a la Selva marítima i a Lloret s'enfila al 80% i el 90%

La temporada d'estiu s'encara amb força optimisme

La Setmana Santa ha estat un bon tast pel sector turístic de cara a la temporada d'estiu. Malgrat la inestabilitat de la meteorologia –s'han combinat dies de pluja amb d'altres de sol–, les previsions s'han complert i ha estat sobretot a la Costa Brava on s'han rebut més visitants. Alguns professionals del sector apunten que fins i tot podria haver estat millor si els meteoròlegs no haguessin fet previsions tan pessimistes per a aquests dies festius. Això, apunten, va evitar l'entrada de reserves de darrera hora, i fins i tot va provocar cancel·lacions perquè hi havia molt de turista que tenia ganes d'encetar la temporada de platja.

Segons el gerent de l'associació Costa Brava Centre, Martí Sabrià, en aquesta zona del litoral gironí l'ocupació ha estat lleugerament per sota del 70% que inicialment s'havia previst. Divendres i dissabte van ser els dies de més ocupació. “Veníem d'un hivern llarg i cru i per tant podem acabar fent una valoració positiva”, diu Sabrià, el qual reconeix, però, que amb més bon temps l'allau de gent hauria estat molt més important.

A la Selva marítima, i especialment a Lloret, és on s'ha produït el percentatge d'ocupació més alt –un 80% de mitjana en el primer cas i més del 90% en el segon–. A la costa, hem de parlar de visitants bàsicament del nostre país o d'altres punts de l'Estat. I l'afluència de gent s'ha concentrat els dies de festa. La resta de la setmana ha estat fluixa.

Pistes d'esquí, tancades

El fet que enguany la Setmana Santa hagi estat més tardana ha provocat que la costa captés més turistes que no pas l'interior. Així, segons dades de la Federació d'Hostaleria de les comarques de Girona, en els establiments de comarques com la Garrotxa, la Cerdanya i el Ripollès l'ocupació s'ha situat entre el 50% i el 60%.

Que la majoria de pistes d'esquí estiguessin tancades ha influït en aquests fluixos resultats a muntanya. Les estacions de la Masella i Núria ja fa uns dies que han tancat la temporada d'hivern. Divendres passat ho va fer la Molina, i diumenge, la Masella.

Turisme rural, complet

Un dels sectors més beneficiats en aquesta Setmana Santa ha estat el turisme rural. Abans de començar pràcticament ja tenien penjat el cartell de complert. Sobretot les cases que es llogaven senceres. Poques n'han quedat de buides, si n'ha quedat alguna. I pel que fa al lloguer d'habitacions, la previsió era assolir un 80% d'ocupació. I això, tant a les cases rurals de la costa com a les de l'interior.

I ara què?

Doncs ara al sector li toca preparar-se per a la temporada d'estiu. L'arribada de visitants ja es podria començar a notar al maig o al juny perquè en aquesta Setmana Santa hi ha molta gent que s'ha quedat amb ganes de sol i platja. Tot fa pensar que aquest estiu els resultats seran positius. La inestabilitat al nord d'Àfrica arrossegarà turisme cap a la Costa Brava però no hi ha cap garantia. La gent seguirà comprant a darrera hora, excepte aquelles persones que fan vacances entre el 5 i el 20 d'agost i saben que si no són previsors es poden quedar sense lloc. El públic estatal sembla que està garantit. I si al juny i juliol arriben turistes centreeuropeus, s'haurà fet el salt endavant.

LA XIFRA

70
per cent
d'ocupació gairebé s'ha assolit a la Costa Brava centre, on s'esperaven més reserves de darrera hora.

LA FRASE

Veníem d'un hivern cru i la gent havia sortit poc. La valoració és positiva, tot i que sempre es vol més
Martí Sabrià
gerent de l'associació grup costa brava centre
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.