Economia

Tecnologia

Els bars més buscats

Una nova eina de pagament, anomenada Watch Around, permet localitzar, a través del mòbil, els bars més propers on tenen previst projectar futbol, bàsquet, tennis o la fórmula 1

Els establiments es poden registrar i fer publicitat dels partits que retransmetran

L'empresa Porpra llança al mercat aquesta setmana l'aplicació Watch Around. Aquesta eina permet, a través del mòbil, localitzar els bars pròxims on tenen previst projectar partits de futbol, bàsquet, tennis, rugbi o curses de motos i fórmula 1. L'aplicació, que serà de pagament, també permet als bars saber què està cercant la gent del seu entorn i, així, escollir què posar a la televisió per atraure clients. Porpra disposa d'una llista de 8.000 bars a tot el món que es multiplicarà exponencialment perquè Google els ha cedit la seva base de dades, formada per milions d'establiments.

Un dels cofundadors de Porpra, Pere Saurina, ha explicat que fa cinc anys que va viatjar a Nova York amb uns companys d'estudis. Era un dia en què es jugava el clàssic Barça-Madrid i els joves es van quedar sense veure el partit perquè no sabien a quin bar feien el futbol. Amb la introducció dels smartphones (telèfons intel·ligents), un grup de joves ha decidit crear una empresa que dissenya aplicacions pensades perquè ningú es quedi sense veure el partit del seu equip sigui on sigui. Amb aquesta idea, el mes de gener van impulsar l'aplicació per a Iphone i Android We watch the match, que permet als usuaris que la descarreguin (és gratuïta) i saber en quin bar del seu entorn projecten els partits del Barça, el Madrid i la resta d'equips espanyols o de les lligues més potents d'Europa. Fins al moment, tenen una mitjana diària de 800 descàrregues i han registrat pics de fins a 1.400 descàrregues aquests darrers dies gràcies als quatre Barça-Madrid que s'estan disputant aquestes setmanes.

Davant de la bona acollida d'aquesta eina, Porpra ha fet un pas més i ha ideat una eina similar, però que engloba tots els esports de més rellevància a nivell mundial. D'aquesta manera, els usuaris d'Iphone, Android, web mòbil i, com a novetat, també els de Blackberry de tot el món es podran descarregar des d'aquesta setmana la nova aplicació anomenada Watch Around. La manera d'utilitzar-lo és senzilla, ja que només s'ha de descarregar al mòbil (en aquesta ocasió l'eina serà de pagament) i ja es podrà consultar quins són els bars de l'entorn que programen futbol, bàsquet o motor. L'usuari pot informar sobre el bar del qual sap que retransmet el partit o poden ser els mateixos establiments els que es registrin i facin publicitat dels partits que faran. A més, aquesta aplicació permet als bars tenir informació privada sobre què cerquen els usuaris del seu voltant i, d'aquesta manera, escollir què posar a la televisió per tal de captar més clients.

Saurina ha destacat que l'eina és útil per a zones turístiques on els restauradors no saben d'on són els turistes ni quin equip segueixen i, en canvi, amb el Match Around poden saber què busquen per veure. Als bars que estiguin registrats, es faran arribar uns adhesius perquè els pengin a la porta per donar a conèixer que s'han unit a Watch Around. A l'empresa, emplaçada al parc científic i tecnològic de Girona, hi treballen vuit persones. Porpra té només vuit mesos de vida i, fins al moment, ha funcionat amb crèdits estatals per a joves emprenedors. Ara busca inversors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.