Economia

La contraportada

Gastronomia amb DO

Un cuiner badaloní obre un negoci a la rambla de Sant Joan que permet tastar cada setmana els plats típics d'una regió de l'Estat espanyol

Tenir una butxaca una mica escurada no ha d'estar renyit amb menjar plats de qualitat. D'aquesta filosofia partia Rubén Martín, un cuiner de Badalona, a l'hora d'obrir, fa poques setmanes, el seu negoci a la rambla de Sant Joan de Badalona. D'Origen, que és com es diu el restaurant, també vol oferir als clients una carta variada, difícil de trobar al municipi. Per aquest motiu, aquest jove cuiner va pensar treure rendiment de l'emplaçament del local, en un barri fet en bona mesura amb les primeres onades migratòries, i crear un negoci que ofereix com a producte estel·lar els plats típics de les diferents regions de l'Estat espanyol. “La voluntat és dedicar-nos cada setmana a una comunitat autònoma”, indica. Mentrestant, descriu les especialitats que té a la venda aquella setmana, dedicada a la cuina catalana: bacallà a la llauna, esqueixada, patates emmascarades... Els embotits de la setmana també són del país. I també ho són els vins. Quan per exemple sigui la setmana d'Andalusia, importarà embotits i vins d'aquella terra.

A banda dels productes que es poden degustar in situ, D'Origen ofereix als clients la possibilitat d'adquirir un lot d'embotits i vins propis de la terra que aquella setmana s'homenatja. A mesura que passin els dies, els clients podran tastar la gastronomia d'Andalusia, Galícia, Extremadura, el País Valencià... No hi faltaran les paelles, les migas, l'empanada, el mojo picón...

Els plats tradicionals, però, no són els únics que es poden consumir en aquest local del número 266 de la rambla de Sant Joan. Es poden demanar tapes, però no les clàssiques. “Al meu restaurant no servim les típiques patates braves o la típica sèpia. Volem que les persones que no tenen accés a restaurants cars puguin degustar plats exquisits a un preu raonable”, sosté el cuiner i propietari del negoci. Al migdia s'ofereix menú.

Malgrat la situació que crisi que pateix el país, Rubén Martín no va dubtar a l'hora d'aventurar-se a obrir un negoci: “Els moments de crisi són moments d'oportunitats per impulsar coses innovadores i originals. Per això vaig creure que era un bon moment per obrir D'Origen”. Té clar, a més, que la cultura mediterrània va lligada a la presència al carrer. “Per això la gent es deixa de comprar un cotxe però difícilment renunciarà a reunir-se en un bar amb els amics”. De moment, “tothom que entra hi torna”, diu satisfet.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.