Economia

Greus incidents en la marxa alternativa de Barcelona

Incontrolats assalten caixers automàtics, trenquen aparadors i cremen contenidors i dos vehicles

Els Mossos carreguen contra els manifestants al carrer Ganduxer i fan catorze detinguts

La manifestació alternativa de l'1 de maig ha provocant greus incidents aquest diumenge a la tarda al districte de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona. Poc abans de dos quarts de vuit de la tarda, els Mossos d'Esquadra han carregat contra un nombrós grup de manifestants a l'alçada del carrer Ganduxer, i han detingut catorze persones per desordre públic.

Als detinguts se'ls imputa diversos delictes com desordre públic, danys en nombroses propietats públiques i privades, així com atemptat contra l'autoritat. Els esvalotadors més violents han cremat dos vehicles, han cremat diversos contenidors i han trencat aparadors. Segons informa el cos policial, 14 agents dels Mossos han resultat ferits lleus durant els aldarulls. De fet, els Mossos d'Esquadra han utilitzat per primer cop els llançadors GL-06 per neutralitzar i detenir als individus més violents.

Unes 1.500 persones, segons els Mossos d'Esquadra, s'han manifestat aquest diumenge a la tarda pels carrers de Barcelona demanant un canvi de polítiques en un acte que sota el lema Ara ens toca a nosaltres s'ha desmarcat dels sindicats majoritaris pel 1 de maig, i en el qual alguns dels convocants estan provocant incidents en el recorregut.

En el recorregut que passa per la Travessera de Gràcia, el carrer Aribau, la Via Augusta i la Ronda del General Mitre, i que tenia previst finalitzar a l'Hospital Clínic de Barcelona, la cua de la manifestació ha realitzat pintades, llençat pedres i objectes i trencat amb banderes i martells aparadors i caixers automàtics d'entitats bancàries, asseguradores i altres establiments comercials.

En el recorregut també han cremat un ninot que simbolitzava al president de la Generalitat, Artur Mas, i alguns contenidors i dos vehicles.

El portaveu de la plataforma unitària, Luis Blanco, ha assegurat que s'han volgut desmarcar de les manifestacions dels sindicats d'aquest matí perquè ells volen un canvi de polítiques.

La plataforma suma diferents entitats i assemblees i han assegurat que han volgut fer una ruta diferent passant per la casa del president de la Generalitat, Artur Mas, a la qual no han pogut accedir pel cordó de seguretat dels Mossos, i l'habitatge de Fèlix Millet, per que per a ells representen els culpables d'aquesta crisi econòmica, “els polítics i els corruptes”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.