Economia

La Xarxa Gironina de Creació d'Empreses promou 621 negocis

La Xarxa Gironina de Creació d'Empreses, integrada per la Diputació de Girona, dotze ajuntaments i cinc consells comarcals, ha promogut la constitució de 621 empreses a la demarcació durant l'any 2010, facilitant la creació de 868 llocs de treball. La xarxa també va assessorar 1.473 persones i 2.815 més es van beneficiar de les accions que es van dur a terme d'informació i orientació.

Segons s'explica en una nota de premsa, aquesta xarxa, que ha impulsat l'àrea de Promoció Econòmica de la Diputació de Girona, té la voluntat d'aprofitar les sinergies i complementarietats de les administracions que en formen part per tal de crear empreses noves i també llocs de treball. Un any més tard de la seva creació, la xarxa ja ha donat els seus resultats.

Les accions que actualment estan en curs són activitats formatives, assessorament en línia, dinamització de la xarxa d'emprenedoria, dotació d'una aplicació informàtica per establir una metodologia comuna i la iniciativa Gir Competitiu, que consisteix a treballar en la metodologia E+D+R per a la consolidació d'empreses.

Els ajuntaments que ara forman part de la xarxa són Banyoles, Blanes, Celrà, Figueres, Olot, Salt, Sant Feliu, Vilablareix, Forallac, Besalú, Palafrugell i Arbúcies. Pel que fa a consells comarcals, hi ha els de l'Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa, Selva i la Cerdanya.

Els requisits indispensables per adherir-se a la Xarxa Gironina de Creació d'Empreses són: ser una entitat d'àmbit gironí, formar part de la Xarxa de Serveis Locals de Promoció Econòmica de la Diputació i de la Xarxa Inicia de la Generalitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.