Tres alts càrrecs de Viajes Iberia van estafar agències de Mataró, Badia i Premià de Mar

El director general, el director de sucursals i el director financer de Viajes Iberia SA han estat imputats, amb dues persones més, per un presumpte delicte d'estafa per haver promogut l'obertura de franquícies i, a través d'irregularitats comptables, quedar-se després amb els clients.

La presumpta estafa, que va tenir lloc entre el maig del 2006 i el maig del 2007, ha estat denunciada per responsables de tres franquícies de Viajes Iberia de Mataró, Badia del Vallès i Premià de Mar.

Aquestes agències han presentat al jutjat d'instrucció número 6 de Cerdanyola del Vallès una denúncia contra els alts càrrecs de Viajes Iberia, contra dues personés més i empreses que hi estan vinculades i contra la mateixa companyia.

Segons la querella judicial, la presumpta estafa començava quan un testaferro suposadament vinculat a Viajes Iberia i en connivència amb els directius denunciats, contactava amb persones interessades a obrir una franquícia de Viajes Iberia.

El testaferro es guanyava la confiança de les seves víctimes i, una vegada obertes les franquícies, en controlava la comptabilitat de manera que es convertia en l'únic beneficiari dels guanys de les sucursals. Així, «ocultava informació relativa a l'agència als seus propietaris, especialment l'econòmica» i «distorsionava i ocultava despeses relatives a les oficines», segons la querella.

Quan les oficines rebien la inspecció de la direcció de Turisme de la Generalitat, es detectaven «errors» comptables per diversos milers d'euros que col·locaven els propietaris de les sucursals en situació deutora, de manera que Viajes Iberia adquiria les franquícies en propietat, així com els clients i guanys d'aquestes, que passaven a ser d'explotació directa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.