Economia

Milers de persones marxen per una “democràcia real” a Barcelona

Unes sis mil persones responen a la crida impulsada des de les xarxes socials

Reclamen que no volen ser “mercaderia de polítics i banquers”

La protesta es fa de forma simultània a seixanta ciutats, entre les quals hi ha diverses d'europees

La protesta també es fa a Lleida, Figueres, Tarragona, Alacant, Menorca, Palma, Torrevella i València

Una manifestació impulsada des de les xarxes socials -sobretot a través de Twitter i Facebook- ha convocat, segons la Guàrdia Urbana, unes 6.000 persones al centre de Barcelona aquest diumenge a partir de les 18h de la tarda. La iniciativa, que s'ha coordinat des de la pàgina democraciarealya a nivell estatal i a través del bloc democraciarealja, ha seguit el recorregut des de la plaça de Catalunya fins al Parc de la Ciutadella, passant per Via Laietana, amb el lema No som mercaderia en mans de polítics banquers.

La manifestació també s'ha fet a Lleida, Figueres, Tarragona, Alacant, Torrevella, València, Menorca (Ciutadella) i Palma. La iniciativa també s'ha seguit a diverses ciutats europees, com Londres i París.

En el manifest defensat per la iniciativa, s'explica que els impulsors són persones “normals i corrents”, que se senten “amoïnades i indignades” pel panorama polític, econòmic i social i per la “corrupció dels polítics, empresaris i banquers”. A més, fan tota una sèrie de reivindicacions i propostes per justificar la necessitat de sortir al carrer a fer sentir la veu del poble i a reivindicar un “canvi” per construir una “societat millor”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.