Economia

Foment del Treball augura la recuperació del turisme

La patronal s'ha reunit fora de Barcelona per primer cop en la història

Assegura que les comarques gironines tindran la millor temporada turística dels darrers vint anys tot i la reducció de vols de Ryanair

El president del Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, assegura que la temporada turística es recupera a tot Catalunya fins al punt que a les comarques gironines podria arribar a ser “la millor dels darrers vins anys” tot i la reducció de vols de la companyia Ryanair. El president de la patronal considera que Catalunya té una bona posició respecte a altres destinacions turístiques perquè “s'han fet els deures” i “perquè en els darrers sis anys s'han renovat les instal·lacions”. Gay de Montellà va fer aquestes declaracions ahir a la seu de la FOEG a Girona, on el comitè executiu de Foment del Treball va dur a terme la seva reunió quinzenal, la primera que la patronal catalana celebra fora de la seu de Barcelona.

Per Gay de Montellà, la reducció del nombre de vols de Ryanair no provocarà un gran descens del turisme a les comarques gironines, ja que el turista a aquesta demarcació i també a la resta de Catalunya és fonamentalment francès i es desplaça per carretera. “Més del 85% dels turistes arriben a les comarques gironines per carretera i la resta arriben aquí en vaixell, avió o tren”, va explicar.

Gay de Montellà va reconèixer, però, que la situació econòmica a Catalunya encara no és bona. “Hi ha problemes de finançament, la gent jove no es pot incorporar al món del treball però hem de ser optimistes, o més ben dit, realistes. Hem passat mig any i anem pel camí del 2013, que és el de la recuperació”, va assegurar.

El comitè executiu de Foment del Treball també va posar sobre la taula la qüestió de les exportacions de les empreses gironines. Va dir que han crescut el 23,5% en comparació amb l'any passat i que “aquesta és una xifra molt important”. I pel que fa a altres sectors, Gay de Montellà va fer ressaltar “la fortalesa espectacular” de l'agroalimentari.

D'altra banda, la trobada del comitè executiu va servir per posar sobre la taula, un cop més, la necessitat del corredor del Mediterrani per a mercaderies. “Hem reclamat que sigui prioritari dins les inversions de l'Estat, i que es faci l'enllaç amb el port de Barcelona, perquè d'allà és d'on surten la majoria de les exportacions”, va dir Gay de Montellà.

En aquesta línia, la patronal també reclama que no s'aparqui la inversió, i que es compleixi amb els 51.300 milions d'euros anunciats per als propers 25 anys. “Fins ara n'han invertit 3.000 i volem que els 48.000 que falten es portin a terme”, va concloure.

Reclamen que no s'aparqui la inversió i que es compleixi amb els 51.300 milions anunciats
Joaquim Gay de Montellà
president de foment del treball
El corredor del Mediterrani ha de ser prioritari, i també l'enllaç amb el port de Barcelona
A Catalunya s'han fet els deures i en sis anys s'han renovat les instal·lacions turístiques
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.